Preti pobuna u Melburnu: Ili svi idu u karantin ili da se odloži početak turnira

Do početka Australijan opena ostalo je nešto više od tri nedelje, ali situacija je prilično zategnuta posle rezultata testova koji su objavljeni tokom dana.

Izvor: Z.K.

Subota, 16.01.2021.

19:55

Preti pobuna u Melburnu: Ili svi idu u karantin ili da se odloži početak turnira
Foto: EPA-EFE/NATASHA MORELLO

Tri lica, od kojih je jedan Silvan Bruno, trener kanadske teniserke Bjanke Andreesku, imali su pozitivne rezultate na koronavirus, što je izazvalo pravi haos.

Organizatori su, shodno protokolima o zaštiti od širenja zaraze, odlučili da svi koji su bili na spornim letovima iz Los Anđelesa i Abu Dabija moraju u dvonedeljni karantin.

Za tenisere i teniserke to znači samo jedno - biće zatvoreni u sobe, u kojima će im biti kao da su u zatvoru, bez mogućnosti da se pripremaju za prvi grend slem sezone.

Prve reakcije na takvu odluku su žestoke i nezvanično se saznaje da su tokom dana obavljeni brojni video razgovori između igrača i igračica oko toga šta im je dalje činiti u takvoj situaciji.

Rumunska teniserka Sorana Kirstea, poručila je na društvenim mrežama:

"Ljudi se žale kako smo povlašćeni. Nemam problem sa tim da ostanem 14 dana u sobi i gledam Netfliks. Verujte, to je ostvarenje sna, čak i odmor. Ono što ne možemo je da se takmičimo pošto 14 dana sedimo na kauču. To je problem, ne pravilo o karantinu", napisala je.

Kasnije je dodala i sledeće:

"Meni je potrebno barem tri nedelje da bi bila u pristojnoj formi da mogu da se takmičim na najvišem nivou. Planirala sam da igram jer su obećali da ćemo imati pet sati dnevno da treniramo dok smo u karantinu, deo za rad u teretani i opuštanje. To je bio dogovor pre ovoga, ali pravila su se promenila preko noći. Da su nam rekli ranijeda će biti ovako, ne bih ni putovala u Australiju", ljuta je Kirstea.
Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA
Ona nije jedina koja ima žestoke zamerke na situaciju uoči početka Australijan opena.

Belgijanka Kirsten Flipkens dala je i konkretan predlog.

"Ne, ja nisam (dok čekam rezultat svog testa) bila u jednom od dva 'inficirana aviona', ali korektno je reći da bismo ili svi trebalo da budemo dve nedelje u karantinu ili bi Australijan open trebalo pomeriti za još dve nedelje. Dve nedelje u hotelskoj sobi bez treninga je ludilo za igrače", poručila je Belgijanka.

I Julija Putinceva, koja je tokom dana imala zamerke, jer je u njenoj hotelskoj sobi bio nezvan gost, imala je šta da kaže o svemu.

"Ono što ne razumem je da nam niko nikada nije rekao da, ako jedna osoba u avionu bude pozitivna, da će svi iz aviona morati u izolaciju. Dva puta bih razmislila da li da dođem", napisala je Putinceva.
Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
Belinda Benčić se žali na to što posle novih odluka, jedna grupa tenisera, koja će moći da trenira, biće maksimalno spremna, dok će ovi koji su u karantinu 14 dana, bez mogućnosti da rade, biti aprolutno nespremna.

"Ne žalimo se na karantin, već na nejednake uslove za treniranje i igranje pre tako važnog turnira. U stvari i ne. Mi smo odlučili da dođemo pošto su nam prosleđena pravila. Kad smo došli, dobili smo informativnu knjigu pravila sa više novih pravila o kojima nismo imali pojma", poručila je Benčićeva.

Žale se i na druge stvari, Italijan Fabio Fonjini i Francuz Benoa Per imali su zamerke na hranu koja im se služi u karantinu.

Kako god, mnogo glavobolje za sve u Australiji, a turnir još nije ni počeo.

Naredni dani će pokazati u kom smeru će se ići dalje jer ono što je evidentno je činjenica da su igrači u pravu i da njihove zamerke neće smeti da se ignorišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: