Čović o navijačima i Madridu: Nabačeno nam na vrat, verovatno sam zaledio pistu

Nebojša Čović, prvi čovek KK Crvena zvezda, govorio je o faktoru navijača i celokupnom stanju.

Izvor: MS

Subota, 16.01.2021.

11:04

Čović o navijačima i Madridu: Nabačeno nam na vrat, verovatno sam zaledio pistu
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Gostujući u Jutru na TV Prva, Čović je poručio da bi crveno-beli bar za 30 odsto bili jači da imaju publiku na svom terenu, ali i objasnio situaciju sa meča protiv Fenerbahčea.

Pročitajte još Šta je sa Džordanom Lojdom?

Tada je klub sa Malog Kalemegdana bio u centru pažnje zbog uvećanog broja ljudi u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Nismo samo mi kritikovani (misli na Partizan prim. aut)... Nama je to nabačeno na vrat u zdravoj medijskoj slici Srbije. Važno je da nismo pili kafu svi zajedno. Bilo je 183 troje u hali koja prima 8.000, svi su testirani na temperaturu i izvršena je dezinfekcija pre ulaska. Nikada nam nije bila namera da se izdiženo iznad države i izvinjavam se zbog toga", počeo je Čović.

"Preko 50 godina sam u košarci, a nisam bio svestan koliko veliki su faktor navijači. To je bar preko 30 posto da bismo bili jači", dodao je.
Kako je rekao, u hali su bili članovi Skupštine i Upravnog odbora kluba, ali ne samo oni.

"Tu je bio i ambasador Turske sa svojom delegacijom, kao i iz 'Turkish airlines'-a. Izvinjavamo se ako smo napravili grešku. Samo, muka mi je od patetike koja se ubacuje gde treba i ne treba. Ajde da pričamo o tome, pa da vidimo ko ima argumente... Nismo hteli nikoga da provociramo".

Govorio je i odlaganju meča sa Realom u Evroligi zbog situacije oko nevremena u Madridu.

"Tu je takođe bilo mistifakacija. Verovatno sam ja zaledio pistu u Madridu. Sada ćemo odavde da je očistimo. Imali smo čarter let, nismo uspeli da poletimo u utorak i sredu, pa smo otišli u Valensiju. Sada pošto koristimo čarter, dajte da budemo ekonomični, pa je novi termin u ponedeljak. To je izazvalo pomeranje u ABA, što nam nije u interesu, ali je viša sila", dodao je.

Zvezda je lako izgubila u Valensiji, a u ponedeljak igra sa Realom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: