"Ako sve bude regularno, Đoković i Nadal će osvojiti samo jedan Grend slem"

Teniski trener Mats Merkel smatra da Novak Đoković i Rafael Nadal neće biti toliko dominantni u 2021. godini.

Izvor: MT

Petak, 15.01.2021.

15:50

Foto: Profimedia

On, takođe, prognozira da Srbin i Španac neće osvojiti više od jednog Grend slema u sezoni, koja predstoji.

Merkel je poslednji angažman imao 2014, a u karijeri je sarađivao sa Gulbisom, Timom, Marijem, Verdaskom, Anom Ivanović...

"Trebalo bi ovo da bude uzbudljiva godina. Ako imamo regularnu sezonu sa četiri Grend slema, mislim da Novak Đoković i Rafael Nadal neće osvojiti više od jednog. Preostala tri će prepustiti rivalima. Dominik Tim im je najveći rival, stalno napreduje", rekao je Merkel i dodao:

"Impresioniran sam kako je ostavio period koronavirusa iza sebe i osvojio US open. Šteta što nije mogao sezonu da kruniše trofejom na ATP finalu."

Merkel navodi još nekoliko pretendenata.

"Aleksandar Zverev je sjajan potencijal, mada još uvek mora da poboljša neke stvari, počevši od servisa. Stefanos Cicipas nije tako dobro odigrao 2020, ali u 2021. od njega očekujem mnogo, kao i od Dimitrova, Ože-Aljasima, Šapovalova...", dodao je Merkel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: