"Kovid mi je za vratom, rizikujem život, a vi pitate igra li mi se tenis?"

Australijski teniser Bernard Tomić uspeo je da se plasira u glavni žreb prvog grend slema sezone, ali i dalje nastavlja rat sa novinarima.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 14.01.2021.

13:50

Foto: EPA-EFE/RHONA WISE

Nedugo pošto je obezbedio plasman na turnir u Melburnu, Tomić koji je 228. na ATP listi, obrušio se na pripadnike sedme sile nezadovoljan izveštavanjem.

On je posle meča trećeg kola kvalifikacija u Dohi i pobede nad Džonom-Patrikom Smitom, 6:4, 5:7, 7:6 (7), na pitanje ima li želju da i dalje igra tenis, prosto pobesneo.

"U Dohi sam, rizikujem svoj život dolaskom ovde, svoje zdravlje, kovid mi je za vratom, mnogo je bolesnih i mnogo toga može da krene po zlu. Dakle, rizikujem život, igram i takmičim se. Naravno da želim da budem u Melburnu. U suprotnom, okačio bih reket o klin. Ne moram da igram tenis, imam dovoljno novca, što me onda i pitate tako nešto? Ne postavljajte mi takvih pitanja", poručio je Tomić.

Tu nije bio kraj njegove tirade.

"Vi ste ti koji pišu loše stvari o meni. Kvalifikovaio sam se za slem, o čemu bi drugom trebalo da pišete? Momci, mislim da niste bili fer prema meni u poslednjih pet godina ili celu deceniju. Možete da napišete šta hoćete, ali to neće moći da zaobiđe činjenicu da sam se kvalifikovao za slem. Ako ste moji navijači i volite me, pišite lepo", poručio je Tomić.

Australijanac je u karijeri najdalje u Melburnu stigao do osmine finala, 2012, 2015. i 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: