Filipovski: Čestitam igračima, treniramo kao konji

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski bio je zadovoljan izdanje svog tima, ali nije očekivao ubedljivu pobedu protiv Trenta.

Izvor:

Sreda, 13.01.2021.

23:05

Filipovski: Čestitam igračima, treniramo kao konji
foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Crno-beli su večeras na startu Top 16 faze Evrokupa pobedili Trento 71:43 u hali sportova "Ranko Žeravica".

"Čestitam igračima, spremali smo se dobro za ovu utakmicu. Srećan sam zbog njih, jer rade dobro na treninzima. Tražimo konstantnu formu, izgubili smo neke teške utakmice u ABA igi i sada samo morali da dokažemo našu vrednost. Nadam se da su moji igrači videli da imaju snagu i potencijal. Moramo da slomimo strah i anksioznost", rekao je Filipovski na konferenciji za novinare posle meča.

On je istakao i da se nije nadao ovakvom ubedljivom rezultatu nakon poraza od Borac u ABA ligi.

"Poslednjih dana sam bio nervozan, malo sam spavao. Teško je kada znaš da dobro radiš, a to se ne vidi. Teško je kada si u grču, kada igraš kao da na nogama imaš teg od 10 kilograma. Nadam se da će igrači shvatiti da možemo da igramo na visokom nivou. Mislim da je psihološki bitna pobeda, ali sam i protiv Venecije i Splita mislio da smo probili led, pa je bio hladan tuš u Čačku. Molim se da ovako nastavimo. Mora da se gine svih 40 minuta i da se igra timski. Druge formule nema", rekao je trener crno-belih.

Odličan debi imao je plejmejker Džoš Perkins, koji je u prvom meču upisao 11 poena i šest asistencija.

"Tražili smo igrača koji je dobar na lopti i koji može da kreira i doda. Perkins odlično vidi, vidi centre, igrače u korneru...Teško je promeniti navike igrača. Iako treniramo kao konji, teško je od nešutera napraviti šutera i od nedodavača dodavača. Srećan sam što smo ga našli, daj Bože da ostane zdrav i da nam još više pomogne", rekao je Filipovski.

On misli da je Perkins tip igrača koji može da promeni sezonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: