"Selektor je bitan, ali problem je u nama – ne znamo ni šta nam fali" VIDEO

Vezni fudbaler Nemanja Maksimović govorio je o mentalnim problemima u reprezentaciji Srbije.

Izvor: MS

Sreda, 13.01.2021.

10:49

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Srbija ni posle više od dve decenije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, nakon što je propustila zicer protiv Škotske u novembru.

Ostrvljani su nas pobedili na penale i ostavili u šoku i do dana današnjeg.

O mentalnoj blokadi govorio je Maksimović u Jutru na TV Prva.

"Jako teška tema za ljude izvan i u fudalu. imali smo sjajnu šansu protiv Škotske da posle 20 godina odemo na EURO, nismo iskoristili i ostaje žal kod svih nas. Kao da nam nešto nedostaje, ne znamo ni sami šta. Trudimo se da budemo tim i da stvorimo pobednički mentalitet, ali i vratimo publiku, jer smo izgubili poverenje javnosti", rekao je Maksimović.

Da li je možda do selektora?

"Seletkor je jako bitan, ali problem je u nama samima. Moramo sami da shvatimo da i us svaku utakmicu maksimalno ozbiljno. Imamo problem da kada nas svi otpišu igramo najbolje, a kada se očekuje pobeda uvek kiksnemo. To se desilo u Norveškoj i protiv Škotske. Mi prvi sami moramo da napravimo atmsoferu i svaki meč igramo maksimalno".
"Orlovi" i dalje nemaju selektora, a kvalifikacije za Mundijal su pred vratima – u martu kreću.

"Nemam informaciju ko bi mogao da bude novi selektor. Veliki broj imena se pominje, ima dva i po meseca do okupljanja pred tri možda i najvažnije utakmice u ciklusu. Ljudi iz Saveza imaju vremena da donesu pravu odluku".
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport
Maksimović se nalazi u Madridu, gde igra za Hetafe, a sve tamošnje građane je iznenadio sneg.

"Skoro je zaboravljena pandemija, svi pričaju o snegu. Jednom u 50 godina padne u Madridu. Svi se igraju, uživaju u tim čarolijama i stopirano je funkcionisanje, posebno vikendom, svi su naplju sa decom. Čak i skijama po ulici idu... Španci nisu spremni za ovo i nemaju veliki broj mašina, čiste se samo glavne ulice".

Bivši polaznik škole Crvene zvezde "preporodio" se u Hetafeu.

"Iskreno, imao sam težak period pre dolaska u Hetafe, dve i po godne, a sada sam standardan i zadovoljan sam. Dobre rezultate smo imali u tom periodu, ali ove ne, pa se svi nadamo da ćemo se popraviti. Ne razmišljam o koraku napred, srećan sam u Madridu i klubu. Ako se dogodi transfer super, ako ne – takođe sam zadovoljan", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: