Zvezda u Madridu kod kralja

Košarkaši Crvene zvezde imaju teško gostovanje u Evroligi protiv Real Madrida.

Izvor: MS

Sreda, 13.01.2021.

09:29

Zvezda u Madridu kod kralja
Djordje Kostic / STARSPORT

Crveno-beli u prestonicu Španije otišli su bez Džordana Lojda, koji se još uvek oporavlja od koronavirusa, kao i povređenog Lengstona Hola.

Jasno je da je Real veliki favorit i da će imati veliku želju da se vrati na pobednički kolosek posle poraza u prethodnom kolu Evrolige od milanske Olimpije, baš na svom parketu.

Ako pogledamo bližu tradiciju videćemo da je Zvezda slavila poslednji put u Madridu u susretu dva tima. Bilo je to pre malo više od tri godine, posle čega je Real vezao tri trijumfa nad crveno-belima, ali u Beogradu.

Glavni cilj Zvezde u Madridu je da nastavi uspon u formi, o čemu je govorio trener Dejan Radonjić. Čekaju nas dva meča u Evroligi, gostovanja u Španiji, Realu i Valensiji. Naš fokus je da budemo bolji iz dana u dan, prvo se okrećemo Realu, igramo protiv tima koji ima najveće ambicije, pokazuje da će tako biti i ove sezone, igraju dobro i pored nedostatka pojedinih igrača. Tim koji je formiran da može iznese i takve situacije", rekao je Radonjić.

Analizirao je i ugao Reala.

"Imali su i prostora da se pripreme za naš meč, jer im je bila otkazana utakmica u Endesa ligi. Nadam se da ćemo biti bolji u nekim segmentima u odnosu na meč sa Fenerbahčeom, da ćemo smanjiti broj izgubljenih lopti, bolje i precizinije izvoditi neke male stvari. Pokušaćemo da budemo bolji", naveo je Radonjić.

Plejmejker Kino Kolom, koji je nedavno baš iz Španije stigao u Zvezdu, označio je Real kao konkurenta za titulu prvaka Evrope.

"Oba tima se bore za visok plasman i imaju velike ambicije, ali moramo prvo da se fokusiramo na Real Madrid. Znamo da je svake godine kandidat za osvajanje i jedan od najboljih klubova u istoriji Evrolige, sa odličnim rosterom. Međutim, moramo da se okrenemo sebi, da nastavimo ovako, mnogo napredujemo kao ekipa u poslednje vreme", naveo je on.

Meč 19. kola Evrolige između Reala i Crvene zvezde zakazan je za 21 sat.

Evroliga, 19. kolo:

Himki – Barselona 75:87
Anadolu Efes – Alba 84:76
Fenerbahče – Baskonija 96:76
Makabi – Olimpijakos 87:89
Olimpija Milano – Valensija 95:80

Sreda:
18.00 CSKA – Žalgiris
19.30 Bajern – Zenit
20.00 Panatinaikos – Asvel
21.00 Real – Crvena zvezda
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: