Dakar: Sagmajster napreduje ka finišu, debakl Loeba

Jedini srpski predstavnik na reliju Dakar Gabor Sagmajster sve je bliži tome da deseti put u karijeri završi prestižnu trku.

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2021.

10:55

Dakar: Sagmajster napreduje ka finišu, debakl Loeba
Foto: Profimedia/Antonin Vincent/DPPI/LiveMedia

Sagmajster polako napreduje i u generalnom poretku motociklista, pa je posle 71. mesta u osmoj etapi sada 68. ukupno, a 19. u svojoj klasi "moto kofer".

Osmu etapu je osvojio omaleni Čileanac Hose Ignasio Korneho Florimo koji je i lider u generalnom poretku sa 1,06 minuta ispred Australijanca Tobija Prajsa.

Najbrži među automobilistima u ponedeljak je bio iskusni vozač iz Katara Nasel Al-Atija ispred Karlosa Sajnsa i Stefana Peterhansea.

Al-Atija je sjajnom vožnjom smanjio zaostatak za Francuzom u generalnom poretku na 4,50 minuta, što je više nego dostižnu na reliju Dakar. Potpuni krah doživeo je najpoznatiji reli vozač sveta, devetostruki šampion Sebastijan Loeb.

On je zbog brojnih tehničkih problema i greške u navigaciji trenutno tek 42. u generalnom poretku sa čak 13 i po sati zaostatka za vodećim Peterhanselom.

U klasi lakih vozila, specijal je dobio Čileanac Lopez Kontardo, ali u generalnom poretku vodi Amerikanac Ostin Džons. Među vozačima kvadova posle pobede Francuza Žiroa na specijalu, u generalnom vodi Argentinac Manuel Anduhar sa prednošću od skoro 20 minuta.

Najmanje drame ima kod kamiondžija gde je rus Sotnjikov i dalje nedostižan u svom "kamazu".

Do kraja Dakara su ostale još četiri etape, a deveta je na programu u utorak u dužini 579 kilometra sa 465 kilometra brzinskog ispita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: