Prvih 100 godina Radničkog-ponosna prošlost i veliki planovi

Sportsko društvo Radnički sa Crvenog krsta, dodelom priznanja zaslužnim sportistima i članovima, obeležilo je danas 100 godina postojanja.

Izvor: SN

Ponedeljak, 11.01.2021.

14:45

Prvih 100 godina Radničkog-ponosna prošlost i veliki planovi
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

U Muzeju Jugoslavije, u kom je tim povodom organizovana i izložba "Naš prvi vek", priznanja su dodelili predsednik Upravnog odbora SD Radnički Saša Jovićević i generalni sekretar Stanka Pejović.

Priznanja za prvi vek postojanja između ostali dobili su Dragana Pešić Belojević, Alisa Marić, Milorad Milatović, Miroljub Damjanović, Zaga Žeravica, Bratislav Bata Đorđević, Bora Cenić, Milan Ciga Vasojević, David Kalinić i mnogi drugi.
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport
Jovićević je istakao da je Radnički prebrodio krize i uspeo da sačuva tradiciju, kao i da je nastavio čvrstim korakom da ide u nova vremena.

"Radnički je čuvanje vere da se poštenje isplati i da pravda pobeđuje. Radnički - to je ponos na prošlost, ali i veliki planovi za budućnost. Naše drštvo traje, a cilj je da vrlo brzo stekne svoj dom koji mu i priliči. Dok spremamo nove pobednike, ne smemo da zaboravimo one koje su ime naše sportskog društva proslavili širom sveta. Mnogo je veklih ljudi i sportista koji su svoje živote i karijere utkali u ovu našu priču", rekao je Jovićević na svečanosti u Muzeju Jugoslavije.
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport
Bivša rukometašica Radničkog i sadašnja gradska sekretarka za sport Dragana Pešić Belojević obratila se u ime nagrađenih, istakavši da je srećna što se proslavlja ovaj jubilej.

"Pojaviti se na otvorenom terenu na Crvenom krstu, dok na tribinama trče bokseri, rvači, košarkaši završavaju trening, one legende i ja kao klinka dolazimo na teren, a posle toga košarkašice... Taj huk, lepota i ponos i dan danas me prate. Tada smo ispisivali zlatne niti našeg sporta, negde devedesetih smo ih izgubili. Hvala predsedniku Aleksandru Vučiću koji nam je pomogao da skinemo prašinu sa zlatnih niti. Nadam se da će sa početkom izgradnje hale ponovo ispisivati istoriju", rekla je Pešić Belojević.

SD Radnički 20. aprila 2020. godine ušlo je u drugi vek postojanja, ali je zbog pandemije koronavirusa velika svečanost planirana za prošlu godinu odložena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: