Jokić: Statični smo, ne krećemo se dobro u odbrani

Nikola Jokić očigledno nije bio zadovoljan ni posle tripl-dabl učinka na meču sa Sakramento Kingsima, pre svega jer je tim zabeležio treći poraz.

Izvor: Z.K.

Sreda, 30.12.2020.

09:05

Jokić: Statični smo, ne krećemo se dobro u odbrani
Foto: Profimedia

Kingsi su slavili sa 125:115 u meču u kojem je Jokić postigao 26 poena, 11 skokova i 12 asistencija, ali i deset izgubljenih lopti, polovinu od ukupnog broja u timu Denvera.

Po završetku susreta, Jokića su pitali da objasni tih 20 izgubljenih lopti posle kojih su igrači Sakramenta postigli 37 poena.

"Nismo bilo koncentrisani dovoljno, ne znam...Imam utisak da previše pokušavamo određene stvari. Ako je neko otvoren, treba mu dodati loptu, ako je 50-50 i ima igrača na sebi, ne treba dodavati. Mislim da je to glavna stvar", smatra srpski centar.

Pitali su ga šta generalno misli o njihovom odgovoru u odbrani i šta je potrebno tim da uradi da smanji broj lakih poena koje primaju na startu sezone.

"Kingsi su bili dobri u prvom delu, od prvog pasa su tražili slobodnog igrača, a mi smo bili statični. Bili smo idealni za igranje, mislim da kolektivno moramo da se krećemo bolje, jer smo im mnogo pomogli tom statičnošću, što se nismo dobro kretali. Što se tiče ovog drugog, to je stvar discipline, moramo da definišemo na koga trena obratiti pažnju pri ulazu, koga možemo zaustaviti... Zajednički napor mora da bude tu kako bi smanjili taj broj poena koje primamo lako".

Zamereno im je i da se možda ne trude dovoljno.

"Možemo da budemo čvršći, jer je trenutno lako igrati protiv nas. Kingsi imaju sve, igrali smo već dva puta sa njima. Klipersi i Hjuston su postizali isto lake poene, moramo da bolje branimo jedan na jedan, da iskoristimo i faulove ako nismo u bonusu, ako nismo koncentrisani na igrača kog pokrivamo. Samo to koncentrisanje na utakmicu će nam pomoći", zaključio je centar Nagetsa.

Pročitajte još:

Tripl-dabl Jokića nedovoljan – Kingsi ponovo bolji od Nagetsa

Jokić srušio rekord, Lever mu prvi čestitao

"Jokić je imao kvadrupl-dabl"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: