"Nepobedivi" Novak ide po rekord

Novak Đoković kao prvi nosilac braniće titulu na Australijan openu.

Izvor: MS

Četvrtak, 24.12.2020.

20:10

Ðokoviæ proslavlja titulu u Melburnu; Photo by Ryan Pierse-Pool/Getty Images

Prvi teniser sveta, sa rekordom od 75-8 u Melburn parku, prijavio se za prvi Grend slem u sezoni kako bi pomerio granice iznad rekordnih osam titula na tom mestu.

Neće biti jedini koji ima šansu da dodatno piše istoriju jer će ogromnu motivaciju imati i Serena Vilijams kako bi sa 24. najznačajnijim trofejom izjednačila rekord Margaret Kort.

"Postoji toliko sjajnih najava za Australijan open, Serena se bori za osmu titulu ovde, a Đoković, koji se čini nepobedivim u Melburn parku, ide na rekordnu devetu", rekao je Kreg Tili, direktor turnira.

Za domaćina je od velike važnosti što se na teren vraća Ešli Barti, koja je propustila skoro celu godinu samoincijativno zbog koronavirusa.

"Naša najbolja igračica vraća se na Grend slem. Tu će biti i Rodžer Federer posle povrede. Na sve to dolazi nova generacija teniskih zvezda u usponu. Sve će da izazovu", dodao je.

Ukupno 104 tenisera su dobili direktan ulazak u glavni žreb, spremno je osam specijalnih pozivnica i još 16 mesta koja će biti podeljena u kvalifikacijama u Dubaiju i Dohi.

Australijan open igra se od 8. do 21. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: