Koliko navijača može na Zvezda – Milan?

Vest da bi Crvena zvezda možda mogla da ima podršku publike protiv Milana u Ligi Evrope imala je snažan odjek.

Izvor: MS

Utorak, 22.12.2020.

13:02

Koliko navijača može na Zvezda – Milan?
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Epidemiolog Predrag Kon je najavio da bi mogle da se otvore kapije stadiona "Rajko Mitić" u februaru, ali postoji "ali".

Trenutna pravila Evropske fudbalske unije (UEFA) kažu da je moguće prisustvo samo 30 odsto kapaciteta od stadiona.

Kako "Marakana" zvanično prima 53.000, crveno-beli će, prema sadašnjim propisima, moći da ima nešto više od 16.000 navijača.

Sve pod uslovom da dobiju dozvolu vlasti, odnosno u zavisnosti od situacije sa pandemijom u zemlji.

Ukoliko bi Crvena zvezda dobila dozvolu, morala bi da organizacuje utakmicu uz visoke mere distanciranja, opreza i obaveznog nošenja maski svakog na stadionu.

Evropa je pokazala da je to moguće u pojedinim zemljama, mada imali smo loše primere poput Mađarske kada na mečevima Ferencvaroša nije bilo distance, za razliku od meča Superkupa Evrope baš u istom gradu – Budimpešti.

Do meča Crvene zvezde i Milana ostala su dva meseca (18. februar u Beogradu prvi meč) i ima vremena da se donesu odluke.

Sve u zavisnosti od situacije u Srbiji...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: