Tumbaković više nije selektor Srbije!

Ljubiša Tumbaković više nije selektor Srbije, nezvanično saznaje B92.net

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.12.2020.

15:59

Tumbaković više nije selektor Srbije!
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Kako je kasnije saopštio FSS, saradnja sa Tumbakovićem je sporazumno raskinuta.

Još nema naznaka ko bi mogao da nasledi Tumbakovića na mestu selektora i povede "orlove" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022.

Prethodnih nedelja se najčešće spekulisalo o Vladanu Milojeviću, ali je bilo još nekoliko kandidata, među kojima i strani stručnjaci.

Fudbalski savez Srbije će morati da reaguje brzo jer "orlove" krajem marta očekuje početak kvalifikacija za SP 2022. i mečevi sa Irskom (24), Portugalom (27) i Azerbejdžanom (30).

Zamenik predsednika FSS Marko Pantelić obavestio je članove IO FSS da je počeo razgovore sa kandidatima za selektora A reprezentacije i u zavisnosti od epiloga, ime novog selektora najverovatnije biće poznato do kraja kalendarske godine. Tumbaković je preuzeo reprezentaciju 1. jula 2019, a na 14 utakmica ostvario je šest pobeda uz pet remija i tri poraza.

Nije uspeo da odvede Srbiju na prvo Evropsko prvenstvo posle 20 godina, iako je kontinentalni šampionat proširen na 24 učesnika.

Nakon što je Srbina bila tek treća u Grupi B kvalifikacija za EURO 2020 iza Ukrajine i Portugala, šansu je imala u baražu zahvaljujući dobrom rezultatu u Ligi nacija C.

"Orlovi" su u polufinalu nadigrali Norvešku u Oslu 2:0, ali su u finalu na "Rajku Mitiću" razočarali protiv Škotske i u penal seriji ostali bez nastupa na kontinentalnom šampionatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

303 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: