Novac i koeficijent – Zvezda motivisana i u Liberecu

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju češkom Slovanu u Liberecu u poslednjem meču grupne faze Lige Evrope (četvrtak, 21h).

Izvor: B92

Četvrtak, 10.12.2020.

09:30

Novac i koeficijent – Zvezda motivisana i u Liberecu
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Crveno-beli su obezbedili plasman u nokaut fazu takmičenja i evropsko proleće, ali u Češku nisu otišli bez motiva.

Srpski šampion već na ovom meču razmišlja o budućnosti, jer svaka pobeda u Evropi donosi nešto.

Osim uvek dobrodošlog novca (570.000 evra je pobeda), Zvezda bi trijumfom u Liberecu povećala svoj koeficijent na 31.500 što bi je primaklo statusu nosioca u plej-ofu kvalifikacija naredne sezone.

"Utakmica je bitna iz mnogo uglova. Hoćemo da se nastavi rast Crvene zvezde u globalnom smislu te reči, tima i kluba. U tu priču spadaju i brojevi, mogućnost da budemo po-vlašćeni u žrebu kvalifikacija. Prilazimo kao da su nam potrebni bodovi da prođemo grupu, što ćete videti i po formaciji", istakao je i trener Dejan Stanković.

Stanković posle duže vremena može da računa na skoro sve standardne prvotimce osim na Aleksandra Kataija.

Milan Rodić i Mirko Ivanić su počeli da treniraju, nisu nastupili protiv Zlatibora, pa se očekuje da nastupe protiv Slovana, što bi značilo i povratak Zvezde u Stankovićevu standardnu formaciju 4-2-3-1. "Sastav već znam i nemam dilemu, spremili smo utakmicu u utorak. Na poslednjem treningu smo obraćali pažnju na sitnice i radili prekide. Idemo da odigramo pravu utakmicu i odnesemo bodove na Marakanu. Fudbal je čudna igra, nikad se ne zna, ali nema sumnje da će pristup da bude adekvatan", rekao je trener.

Zvezdu očekuje tim protiv koga su crveno-beli pokazali da su bolji i tehnički nadmoćniji.

Slovanu se u sastav vraća najkreativniji član tima Jan Pašek, a u meč ulaze umnogome fokusirani i na predstojeći meč u domaćem prvenstvu, derbi sa Slavijom iz Praga.

Dok su crveno-beli u standardnoj formi od početka sezone (22 pobede, 4 remija, 1 poraz), Slovan je dobio samo dve od poslednjih sedam utakmica, a uoči Zvezde je remizirao kod kuće sa Slovačkim.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: