Zvezda na skeneru B92.net: Italijanskim stilom do proleća, gde je kreacija?

Crvena zvezda je obezbedila evropsko proleće, 15. put u klupskoj istoriji.

Izvor: Miloš Simanoviæ

Četvrtak, 03.12.2020.

21:40

Zvezda na skeneru B92.net: Italijanskim stilom do proleća, gde je kreacija?
Starsport

Samo to je bitno i može da se izvuče iz sumornog remija crveno-belih sa Hofenhajmom, završenim bez golova na stadionu "Rajko Mitić".

Dejan Stanković je italijanskim stilom, gde je izgradio igračku karijeru, došao do uspešno odrađenog posla, ali će ovu igru morati što pre da zaboravi.

Činenica je i da nemački bundesligaš nije bio preterano zainteresovan, nije ni napravio puno na "Marakani", pa remi bez golova najbolje odslikava šta se sve dešavalo.

Zvezda završava kao druga u L grupi Lige Evrope, kolo pre kraja, i to je najveći benefit.

U Liberec može da ide skoro pa turistički...

Pokušali smo da analiziramo igrače pojedinačno, što je bio težak posao, da ne kažemo podvig, nakon ovakvih 90 minuta.

Golman i odbrana

Starsport
Milan Borjan – Opet na visini zadatka. Ponavljamo se stalno, ali je Zvezdin kapiten uvek među, ako ne i najbolji, pojedinac u evropskim mečevima svog tima. Istakao se sa četiri ili pet dobrih odbrana, od kojih je jedna u samom finišu donela bod.

Milan Gajić – Dobar u defanzivi, ali minus za napad. Jednostavno se nije pridodavao, a to mora da radi bek Crvene zvezde, posebno što to nije zadatak Degeneka na suprotnoj.

Nemanja Milunović – Spustio rampu ispred Borjana. Komandovao je odbranom i namestio je tako da je Hofenhajm pretio samo sa distance. Nula na semaforu Hofa govori kakav je bio.

Radovan Pankov – Jedan od najzapaženijih na terenu. Ništa nije prošlo pored Pankova, bilo skok ili igra na zemlji. Sve je sigurniji iz meča u meč.

Miloš Degenek – Igrao je štopera po levoj strani. Čudno, ali je tako. Australijski reprezentativac nije dozvolio prodore po njegovom boku. Zvezdin čovek od zadatka snalazi se i na neprirodnoj poziciji, čak i u utakmicama ovog nivoa.

Vezni red i napad

Starsport
Seku Sanogo – Iskusno se postavljao, kvario igru gostiju i dobio pregršt duela. Nije mu primarno da gura lopte u prostor, ali je svakako morao i to da radi. Fudbal se igra unapred. Njegoš Petrović – Slično kao i Sanogo. Dosta toga je radio u sprintu, naravno u defanzivi, ali skoro pa ništa u začetku akcija i ideji. Može sigurno bolje, to je u Gentu pokazao.

Gelor Kanga (do 80. minuta) – Nedostajalo je kreativnosti Zvezdi, što je glavno zaduženje Gabonca. Iz toga proizilazi kako je odigrao. Morao je da povuče, zato je i doveden - da pravi razliku u ovim duelima.

Mohamed El Fardu Ben (do 80. minuta) – Nevidljiv. Od njega se uvek očekuje neka ideja, šut ili ključni pas, pogotovo što nema Kataija. Ipak, ništa nismo videli vredno pomena.

Srđan Spiridonović (do 46. minuta) – Loša partija momka iz Beča. Za poluvreme je pokušao nekoliko puta da prođe, ali se svaki put odbio kao od zid. Pokazao je nekonstantnost.

Dijego Falčineli – Neupotrebljiv. Bez obzira što Italijana odlikuje učestvovanje u igri i dobra kretnja, to crveno-beli nisu iskoristili. Sav njegov trud je bio uzalud jer mu saigrači ništa nisu iskreirali.

Izmene i trener

Starsport
Aleksa Vukanović (od 46. minuta) – Borio se, trčao, ali učinak se nije video. Takav je tok bio utakmice... Veljko Nikolić (od 80. minuta) – Premalo na terenu za ocenu.

Strahinja Eraković (od 80. minuta) – Premalo na terenu za ocenu.

Trener Dejan Stanković - Italijanski je "ukočio" protivnika. Dobro je spremio meč, u najsitnije detalje, kao da je svesno išao na remi, koji je dovoljan. Ostaje pitanje zašto mu ekipa nije bila hrabrija? Rizik je igrati ovako na svom terenu. Sada se to isplatio i Stanković izlazi kao pobednik. Kada se podvuče crta - položio je.

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: