Zvezda u Tel Avivu – može li da "sruši" Makabi?

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak od 20.05 sati igraju protiv Makabija u Tel Avivu u 12. kolu Evrolige.

Izvor: SN

Četvrtak, 03.12.2020.

11:00

Zvezda u Tel Avivu – može li da
Photo: Djordje Kostic / STARSPORT

Crveno-beli trenutno u Evroligi imaju skor 4-7, dok Makabi sa tri pobede i osam poraza zauzima predposlednju poziciju na tabeli.

Trener Saša Obradović izjavio je da su crveno-beli dobro iskoristili reprezentativnu pauzu i da u četvrtak moraju da imaju kontrolu igre u svojim rukama, kao i da moraju da nađu balans.

"Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja ne zaslužuje da se nalazi tu gde jeste trenutno. Izgubili su nekoliko utakmica na samom kraju, na jednu loptu. Tim koji je napravljen u najmanju ruku da bude u TOP 8, sada su i kompletni. Di Bartolomeo i Omri Kaspi su se vratili u tim. Glavna poluga tima je svakako bekovska linija u kojoj su Vilbekin, kao jedan od najboljih plejmejkera Evrope, Ilajdža Brajant i Doson. Mogu da dobiju svakoga, daću primer utakmice sa Žalgirisom, način na koji su ih pretrčali i brzo dolazili do realizacije. To je sigurno jedan od ključeva - kontrola u igri i balans koji moramo da pronađemo", rekao je Obradović.

Prvotimac Dejan Davidovac smatra da je Makabi dobar tim i po da ne zaslužuje mesto na kome se nazale trenutno.

"Izgubili su nekoliko utakmica na jednu loptu, uključujući i poslednje dve sa Valensijom i Armanijem. Moramo da budemo maksimalno skoncentrisani i oprezni. Imamo i mi naše adute, moramo da ih usporimo, na bekovskim pozicijama su najjači. Odbrana je ključ i tu, kao i kroz neka rešenja u napadu gde bi mogli da imamo neku prednost u odnosu na Makabi, moramo da tražimo put ka pobedi“, rekao je Davidovac.

Evroliga, 12. kolo:

18.00 CSKA – Olimpijakos
18.00 Zenit – Fenerbahče
20.05 Makabi – Zvezda
20.45 Olimpija – Panatinaikos
21.00 Valensija – Alba

Petak:

17.30 Efes – Baskonija
19.00 Žalgiris – Barselona
20.30 Bajern – Himki
21.00 Real – Asvel
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: