"Dankan nije verovao da ćemo ikada osvojiti prsten sa plejom iz Evrope"

U svojoj autobiografiji "Iznad svih mojih snova" Toni Parker je izneo dosta zanimljivosti iz odnosa sa Gregom Popovičem i Timom Dankanom.

Izvor: SS

Nedelja, 29.11.2020.

21:35

Photo by Ronald Cortes/Getty Images

Zajedno su osvojili četiri šampionska NBA prstena, ali je bilo puno sumnji u francuskog plejmejkera kada je stigao u San Antonio Sparse.

"Najvažnije mi je bilo da pokažem Popu i Dankanu da zaslužujem da budem tamo. Bio sam svestan Dankanovih sumnji. Kada su me Spursi regrutovali, rekao je, ‘Ali zašto mi pravimo evropskog plejmejkera? Nikada nećemo osvojiti titulu sa njim“, piše Parker u svojoj knjizi.
Photo by Streeter Lecka/Getty Images
Dankan je tada već bio superzvezda u NBA ligi, MVP finala 1999. godine, a onda je stigao Manu Đinobili iz Virtusa iz Bolonje.

"Početkom 2000-ih, kada se gleda ka osvajanju titule, neamerikanac je bio rizičan izbor. Kad ste superzvezda tima, kao što je bio Dankan, i uzmete evropskog pleja, to je zapravo super-rizično. Tehnički, bio sam njihov prvi pravi projekat. Na primer, kada je Manu Đinobili stigao sa 25 godina, već je igrao u Evroligi i bio je uspešan igrač. Kod mene je tek trebalo da se vidi", piše Parker.

Francuz je izabran kao 28. pik, a svoju situaciju je uporedio sa Frankom Ntilikinom.

"Izbor u vrhu zaista nije bio jedan od mojih ciljeva. Nimalo. Pogledajte Franka Ntilikinu. Izabran je za osmog. Bio je vrhunski francuski igrač i pogledajte za koji tim igra (Njujork Niksi). Nisam to želeo. Izbor dobrog tima na kraju prvog kruga daje vam nekoliko godina da se probijete. Zaista dobro znam NBA istoriju. Znam kako to funkcioniše ako ste izabrani na vrhu. Mogu proći četiri godine pre nego što se nađete u dobrom timu. To nije bilo za mene. Igram košarku da bih osvajao titule i nisam želeo da izgubim četiri ili pet godina karijere", opisao je Parker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: