Stanojević: Svaki meč je težak jer nam rival beži dosta bodova

Trener Partizana Aleksandar Stanojević održao je online-konferenciju pred derbi 16. kola Linglong Superlige Srbije protiv TSC-a u Senti.

Izvor: SS

Subota, 28.11.2020.

13:16

Stanojević: Svaki meč je težak jer nam rival beži dosta bodova
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Utakmica se igra u nedelju od 17 časova, a direktan prenos će publika u Srbiji moći da gleda na TV B92.

"Zdravstveno stanje je zadovoljavajuće, Bajbek i dalje nije spreman, Marković je na granici. Ostali se oporavljaju od korone, ali generalno smo zadovoljni. Ima nas u dobrom broju. Što se tiče utakmice, TSC je nepredvidljiva ekipa, prošle godine vrlo stabilni. Mislim da su dali najviše golova posle Zvezde, mogu da daju pet i sedam golova. Morate da imate dozu opreza", rekao je Stanojević na početku.

Partizan je u poslednje vreme iskazao boljku da ne uspeva na vreme da "zatvori" utakmicu drugim golom, a kako ulazi u seriju teških utakmica (TSC, Čukarički, Voždovac, Mladost), to će biti nužno.

"Već odavno smo u seriji teških utakmica, jer nam prvoplasirani beži dosta bodova. Svaka utakmica nam je u tom smislu teška. Radimo svakog dana na realizaciji, ali smo imali problem jer nemamo klasičnog napadača, pošto je Bajbek povređen. Imamo Štulića koji je mlad. Nadam se da ćemo postizati golove".

Šta nedostaje da Nikola Štulić dobija više šansu u prvom timu?

"Fali mu stabilniji Partizan. Da mi pobeđujemo sa 3:0, da smo stabilni kao tim. Ne plašim se da dovodimo mlađe igrače, imao sam i Markovića sa 16 godina, Džigija Ninkovića. Idemo ka tome, ali ne bih voleo da mladog igrača izlažem tim stvarima. Nismo još stabilni da bi mlad igrač izneo takvu situaciju". Da li Bajbek može uskoro da se očekuje na terenu?

"On je trenirao, ali pojedine delove treninga nije mogao da odradi. Oseća bol u zadnjoj loži i još uvek nije spreman.

Hoće li Stojković braniti u Senti?

"Vratio se ritmu, tako da videćemo. Još nismo odlučili, ali ide ka tome".

Stanojević je prokomentarisao mišljenje novinara da li će predstojeća utakmica biti slična onoj iz Subotice protiv Spartaka.

"Očekujem sličnu utakmicu, oni su direktni, ofanzivni i sigurno će biti dobra utakmica kao što je bila u Subotici. Nadam se da će ići u dobrom pravcu".

Partizan je podigao nivo igre u poslednjih nekoliko nedelja.

"Ulazimo u poslednju trećinu, stabilniji smo, ali da bi nas javnost i navijači hvalili moramo da postižemo više golova, da budemo ubedljiviji u tom delu. Mislim da je ovo pretkorak ka tome. Imamo problem sa napadačima. Možda sam kontradiktoran, sa ove strane mi je žao što nisam zadržao Bojana Matića, ali nisam znao da će se Bajbek povrediti. Svesno smo pustili Matića, jer sam hteo da ukažem više poverenja Štuliću, ali iz razloga te stabilnosti, ne možemo toliko da rizikujemo jer nam prviplasirani beži toliko bodova. Svaka utakmica donosi nešto novo".
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
Filip Stevanović se oporavio i biće u konkurenciji za tim.

"On ima probojnost po boku sa loptom, ali mora da više radi bez lopte, da bude malo drugačiji i da na više načina ugrožava protivnika.

"Pokušavamo brzo da igramo, da brže dođemo do protivničkog gola. Nekada je lakše kada je protivnik otvoren, to su te dinamičnije utakmice. Radimo na tome, a da li ćemo to pokazati, videćemo".

Stanojević nije želeo da otkriva koliko će u postavi biti Filip Holender i Bibars Natho.

"U dobroj su formi obojica, imali su dosta utakmica sa reprezentacijom. Videćemo koliko ćemo ih koristiti. Nadam se da će Natho dati gol, može i iz slobodnog udarca. Bilo bi mi zadovoljstvo", zaključio je šef stručnog štaba Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: