Miljakovac dobio najmlađeg trenera u istoriji fudbala

Fudbalski klub Miljakovac ima novog trenera, koji ima samo 19 godina.

Izvor:

Subota, 28.11.2020.

11:00

Miljakovac dobio najmlađeg trenera u istoriji fudbala
Foto: FK Miljakovac

Petar-Vuk Novaković, 19-godišnji fudbalski trener, novi je šef stručnog štaba "zelenih".

Zvanično je predstavljen u Miljakovačkoj šumi.

Novaković je tako postao najmlađi trener u istoriji fudbala, u seniorskoj konkurenciji.

Trenutno je u procesu dobijanja UEFA C licence i može da vodi tim na zvaničnim mečevima najnižeg ranga Fudbalskog saveza Beograda.

U igračkoj karijeri igrao je za Bežaniju i OFK Beograd i radio je u mlađim kategorijama.

Prvi saradnici Novakovića biće Bojan Matić i Veljko Đondović, dok će Mihajlo Lovrinčević biti zadužen za rad sa golmanima.

Reč je takođe o mladim trenerima koji će činiti prvi stručni štab koji će biti na čelu FK Miljakovac.

Novi strateg Miljakovčana Novaković je pri ozvaničenju saradnje izjavio da je srećan što će imati prilike da radi u klubu kakav je FK Miljakovac.

"Osećam se jako uzbuđeno što ću dobiti priliku da budem deo fudbalske priče kakva je FK Miljakovac. Ovo je klub koji neguje prave vrednosti, kako fudbalske, tako i ljudske. Privukao me je naravno izazov vođenja seniorske ekipe, ali i humanitarna misija kluba, kao i promocija viteštva u sportu i fer pleja kojeg je u našem fudbalu danas malo. To su vrednosti koje želim da promoviše ekipa koju treniram i želim da postanemo uzor ekipama iz najvišeg ranga fudbala", započinje priču za sajt FK Miljakovac novi trener.

Novaković ističe da je upoznat sa kvalitetom ekipe, ali da će u budućnosti kroz rad sa ekipom steći pravu sliku.

"Pratio sam rad kluba i gledao snimke utakmica protiv Novog Beograda i Udarnika iz Ćovdina. Mogao sam da vidim sve kvalitete ekipe, i sa većinom igrača sam upoznat i mogu reći da sam zadovoljan igračkim kadrom. U saradnji sa Upravom kluba radiću na dovođenju pojačanja ukoliko to bude potrebno, a sve u cilju osvajanja „beton“ lige, a nakon toga, shodno krilatici kluba, nadam se i izazovima u Intertoto Kupu", samouveren je mladi stručnjak.
Foto: FK Miljakovac
Iako najmlađi trener u istoriji seniorskog fudbala, Novaković ističe da to neće za njega biti preteško breme i da nema sumnju da će uspostaviti pravu komunikaciju sa svojim fudbalerima.

"Iskreno, imponuje mi titula najmlađeg trenera, ali o obavezuje. Lepo je kada kao mlad čovek radite posao koji volite, i nadam se da ću pokazati da Srbija ne treba da brine za svoju fudbalsku budućnost. Godine me ne brinu i nadam se da ću i sa starijim igračima pronaći zajednički jezik kako bi svi zajedno doprineli rezultatima našeg tima", ističe Novaković.

Novi trener Miljakovčana kao trenerskog uzora ističe stručnjaka kojeg je volela celokupna srpska fudbalska javnost, a koji nas je nažalost ovde godine napustio.

"Ako mogu tako da kažem, moj uzor u trenerskom poslu je Radomir Antić. Zbog njega sam počeo da se bavim ovim poslom i on me je inspirisao. Takođe bih istakao i Juliana Nagelsmana, pre svega zbog stila fudbala koji gaji i zbog mladalačkog duha na kojem bazira uspehe ekipe, što je u neku ruku i moj cilj. Što se tiče pojačanja koje bih voleo da vidim u dresu Miljakovca, tu je definitivno Klarens Sedorf. Vidim da uživa u penziji, ali je u strašnoj formi i mislim da bi bio dobar motor naše ekipe", završio je mladi stručnjak.

Osnivač i predsednik FK Miljakovac Jovan Simić napominje da je davanje prilike mladom treneru još jedna vrsta promocije pravih vrednosti u fudbalu.

"Svojim postojanjem radimo na promeni svesti ljudi, kako u fudbalu, tako i van njega. Izuzetno sam srećan što ćemo pružiti priliku mladom čoveku koji je izuzetno vaspitan i koji gaje iste moralne vrednosti kao i svi mi u našem klubu. Igrači i čitav kolektiv kluba želi da novom treneru pruži podršku u njegovom početku samostalne trenerske karijere i nadamo se da će mu vreme provedemo u FK Miljakovac biti od nemerljivog značaja. Kroz razgovor sa Petrom videli smo koliko je nadahnut i inspirisan fudbalom, ali i koliko znanja poseduje i koliko predano želi da radi u našem klubu. Želim mu svu sreću i odmah na njega stavljam pritisak osvajanja trofeja u beton ligi u prvoj godini učestvovanja, kao i svaki pravi čelnik kluba", izjavio je Simić.

Novaković će debitovati u trening meču između omladinaca FK Dobanovci i FK Miljakovac koji je planiran za nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: