Kinezi žele organizaciju OI

Kineski gradovi Čengdu i Čungćing biće zajednički kandidati Kine za letnje Olimpijske igre (OI) 2032. godine, izvestili su kineski državni mediji.

Izvor: B92

Subota, 28.11.2020.

11:20

Kinezi žele organizaciju OI
Photo by Peter Macdiarmid/Getty Images

Čengdu, koji će biti domaćin letnje Univerzijade naredne godine, i Čungćing nadaju će da će biti domaćini Olimpijskih igara, što bi bio “podsticaj za socijalni i ekonomski razvoj u tom regionu”, navedeno je u dokumentu kineske vlade, prenosi Čajna dejli.

Kako je navedeno u izveštaju, Čengdu i Čungćing zajedno će se nadmetati za domaćinstvo letnjih Olimpijskih igara u okviru nacionalne strategije za razvoj i u cilju “jačanja međunarodnog uticaja ta dva grada”.

Glavni grad Kine, Peking, bio je domaćin letnjih Olimpijskih igara 2008. Godine, a prirediće i zimske Olimpijske igre 2022.

Međunarodni olimpijski odbor će do 2025. odabrati domaćina Olimpijskih igara 2032. godine.

Posle odloženih Letnjih igara u Tokiju, naredni domaćini letnjih OI biće Pariz 2024. i Los Anđeles 2028. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: