"Idite da živite u Severnoj Koreji, ja neću"

Kontroverzni menadžer Mino Rajola stao je protiv prvog čoveka FIFA Đanija Infantina koji želi da uvede fudbalski "seleri kep".

Izvor: SS

Subota, 28.11.2020.

09:15

Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

Predsednik Svetske kuće fudbala želi da ograniči plate igračima, što naravno, kosi se sa poslovanjem jednog od najboljih agenata na svetu.

"Živimo u kapitalističkom svetu, a Đani Infantino bi želeo da postanemo Severna Koreja. Ako želi, neka ide da živi u Severnoj Koreji, ali ja neću", izjavio je Raiola na Svetskom fudbalskom samitu koji se završava u petak.

"Kako možete da ograničite talenat? Treba li staviti 'seleri kep' na dela Leonarda Da Vinčija ili Rembranta? Zašto ga ne bi imali za glumce, novinare, umetnike?"
, grmeo je Raiola, i dodao:

"Fudbalsko tržište više ne funkcioniše kako bi to FIFA želela, jer sada igrači imaju poslednju reč. Ako ćemo da uvodimo 'seleri kep' u fudbalu, onda ga uvedite na svim nivoima. Ograničite plate klupskih direktora, cene ulaznica i iznose fudbalskih transfera".

Među Rajolinim najpoznatijim klijentima su Zlatan Ibrahimović, Erling Haland, Pol Pogba, Điđi Donaruma i mnogi drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: