Velika pobeda Crne Gore – na pobedu od Evropskog prvenstva

Košarkaška selekcija Crne Gore je pobedila Nemačku sa 80:74 i ostvarila drugi trijumf u grupi kvalifikacija za Eurobasket.

Izvor: SN

Petak, 27.11.2020.

23:15

Velika pobeda Crne Gore – na pobedu od Evropskog prvenstva
EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

U prvom meču 3. kola Francuska je savladala Veliku Britaniju 79:56 i odradila veliki posao za Crnu Goru koja pobedom nad Britancima može da "overi" plasman.

Crna Gora sa Velikom Britanijom igra u nedelju i eventuelna pobeda donela bi im željeni rezultat.

Što se tiče meča sa Nemačkom, izabranici Boška Radovića su tokom čitave utakmice bili u vođstvu, a posebno se ističe igra u drugom poluvremenu kada su Nemci svim silama pokušavali da se vrate u utakmicu.

Ipak, na svaki pokušaj Nemaca da preokrenu, stizao bi odgovor - prvo Zorana i Danila Nikolića, pa Nikole Ivanovića i na kraju Džastina Kobsa, koji je u poslednjoj četvrtini bio "X faktor".

Kobs je bio najefikasniji sa 20 poena, upisao je i šest asistencija. Ivanović je ubacio 18, Zoran Nikolić 11, uz osam skokova. U nemačkom timu najbolji je bio Robin Bencing sa 21, Andreas Obst je postigao 17, od čega 11 u prvoj četvrtini.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Košarkaši Bosne i Hercegovine su u Sarajevu u okviru 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pobedili selekciju Bugarske rezultatom 88:49.

Pitanje pobjednika je već u prvoj četvrtini bilo rešeno pa su izabranici Vedrana Bosnića do kraja utakmice rutinski odradili posao i sačuvali ubedljivo vođstvo.

Najbolji u selekciji BiH bio je Emir Sulejmanović koji je ostvario dabl-adbl učinak sa 10 poena i 11 skokova. Tome je dodao i dve asistencije. Odlične partije su pružili i Kenan Kamenjaš s 12 poena te Džon Daniel Roberson sa 11 poena i šest asistencija.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: