Majk Tajson i Roj Džons Džunior – boks meč ili šou program?

Predstojećeg vikenda čeka nas spektakularni bokserski okršaj – Majk Tajson protiv Roj Džons Džuniora.

Izvor: SN

Četvrtak, 26.11.2020.

11:00

Majk Tajson i Roj Džons Džunior – boks meč ili šou program?
Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

U noći između subote i nedelje u Las Vegasu boriće se Majk Tajson i Roj Džons Džunior u jednom egzibicionom meču.

Oba borca se već neko vreme ozbiljno spremaju za ovaj duel, a moramo imati u vidu da Tajson ima 54 godine, a Džons 51 godinu.

Pre svega, da prođemo kroz pravilnik:

Pošto oba borca imaju preko 50 godina, sportska komisija odredila je da će se boriti osam rundi po dva minuta. Prvo im je bilo naloženo da nose zaštitne kacige, ali su bokseri to odbili.

Kako bi se umanjila šteta od udaraca, nosiće 12 oz rukavice, koje su veće od običnih. Neće biti nokauta, zabranjeno je da jedan drugog nokautiraju i ukoliko dođe do posekotina borba se prekida.

Sudije na meču će biti bivši bokserski šampioni Kristi Martin, Vini Pacijenca i Čed Doson. Zvaničnog proglašenja pobednika neće biti, ali će osoba koju sudije odaberu dobiti specijalni pojas sa ugraviranim "Black Lives Matter".

Ipak, jedan od organizatora smatra da su to samo spekulacije i da će nokauta biti.

"Znali smo da će biti mnogo tračeva, pa hajde da budemo jasni - WBC će voditi računa o rezultatu. Može da bude nokauta u ovoj borbi i takođe će biti pobednika. Ko god da priča o tome da neće biti suđenja ili pobenika ili ne razume pravila ili ne shvata naš cilj", rekao je Rajan Kavana.

Dakle, boks meč ili šou program?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: