Partizan se "kockao", ali preživeo – heroj je Asano VIDEO

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pobedom nad Metalcem u Gornjem Milanovcu rezultatom 1:0 (1:0).

Izvor: MT/SS

Sreda, 25.11.2020.

15:30

Partizan se
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Junak crno-belih je Takuma Asano koji je u 44. minutu prelepim potezom rešio ovu utakmicu.

Partizan je zaslužio prolaz dalje, pokazao da je bolji za razliku od superligaškog duela ova dva tima u Milanovcu, ali je i pokazao staru boljku i nije uspeo da ranije reši pitanje pobednika.

U najvećem delu prvog poluvremena igralo se na polovini Metalca, koji nije imao napadačkih aspiracija, dok je Partizan kontrolisao dešavanja i tražio "rupu".

Nije je pronalazio celih pola sata, već smo videli tek nekoliko pokušaja sa distance Takume Asana i Bibarsa Natha
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
A onda je u 30. i 31. minutu Partizan došao do dve velike prilike.

Najpre centaršutom Aleksandra Miljkovića za Filipa Holendera kada je golman Dušan Puletić nekako spasio svoju mrežu.

A onda i udarcem Miloša Jojića koji je odlično gađao dalji ugao, ali je poslao loptu tik iznad prečke.

Ali, to što nije uspeo Jojić, jeste Takuma Asano u 44. minutu. Gol Japanca u velikoj meri je olakšao posao crno-belima u nastavku, ali bilo je potrebno da konačno "iskorače" i dođu do drugog gola kojim bi se osigurali, a što nisu uspeli pre mesec dana kada je Metalac ukrao dva vredna boda sa igračem manje.

I išli su Stanojevićevi momci ka tome, zaista, stvarali prilike pred golom Puletića, ali nikako nisu uspevali da mu spakuju drugu loptu iza leđa.

Mogli su to da učine Jojić u 56. minutu, potom Asano u 65. kao i Šćekić u 69. minutu.
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
Više šansi u jednoj viđeno je u 76. minutu, ponovo je Puletić bio spasilac domaćih, a potom je u 80. mogla da stigne kazna.

Međutim, Igor Vujačić je dobrim blokom uspeo da spasi Nemanju Stevanovića.

Do kraja je Partizan umešno, na polovini rivala, sačuvao prednost i plasirao se među osam najboljih timova u Kupu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: