Ingramu 158, Adebaju 163 miliona $

Još dvojica NBA igrača dobila su maksimalne ugovore – Brendon Ingram i Bem Adebajo.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2020.

09:00

Ingramu 158, Adebaju 163 miliona $
(Photo by Jonathan Bachman/Getty Images

Ingram je sa Nju Orleans Pelikansima dogovorio petogodišnju saradnju vrednu 158.000.000 dolara.

Adebajo je produžio ugovor sa Majami Hitom na takođe pet godina za 163.000.000.

Ingram je četvrti igrač iz "klase 2016" koji je dobio maksimalan ugovor posle Paskala Sijakama, Bena Simonsa i Džamala Mareja.

Prošle sezone je "procvetao" u dresu Pelikansa među koje je stigao u trejdu iz Los Anđeles Lejkersa za Entonija Dejvisa.
Beležio je rekorde karijere sa 23,8 poena uz 6,1 skokova i 4,2 asistencije po meču, pa je prvi put izabran na Ol-star i proglašen za igrača koji je najviše napredovao.

Ključni faktor njegovog napretka je šut za tri poena – za tri sezone u Lejkersima je postigao 127 trojki uz šut 32,9%, dok je u prvoj sezoni u Pelikansima ubacio 150 na 62 utakmice uz 39,1% šuta.

On je mogao da potpiše maksimalan ugovor i prošlog leta, ali nije uspeo da se dogovori sa Pelikansima jer je u to vreme imao problema sa trombozom u ruci.

"Želeli su da vide kako ću se oporaviti. To je poruka koju sam dobio. Nisam mogao ništa da uradim, ali poštujem to", rekao je Ingram u januaru.

Pelikansi su u tekućem "prelaznom roku" doveli plejmejkera Erika Bledsoa i centra Stivena Adamsa, dok su na nedavnom draftu izabrali takođe pleja Kira Luisa za 13. pozicije.
Adebajo je prošle sezone prosečno beležio 15,9 poena uz 10,2 skokova i takođe prvi put u karijeri postao Ol-star.

Četrnaesti pik sa drafta 2017. je još bolji bio u plej-ofu sa prosekom od 17 poena po utakmici.

Nakon pobede Majamija nad Bostonom u finalu Istoka u "mehuru" u Orlandu, Džimi Batler je izjavio da je "Adebajo srce i duša Hita i da će zbog njega osvojiti titulu".

U finalu lige sa Los Anđeles Lejkersima bio je jedan od najboljih igrača Hita i u odbrani i u napadu, ali je zbog povrede vrata u prvom meču momak sa Kentakija propustio dva duela.

"Ovo mi skida veliki teret sa leđa. Naporan rad se isplatio. Ali nema stajanja. Znam da sam sad bogat, ali posao mora da se odradi", rekao je Adebajo.

Adebajov ugovor zahvaljujući "klauzulama rasta" može da dostigne 195.000.000 – ako bude izabran u najbolji tim lige 2021 ili bude najbolje defanzivni igrač lige ili MVP lige.

"Glasajte za mene", našalio se Adebajo, "Ovo je samo još jedan izazov koji sam spreman da prihvatim".

On je četvrti igrač iz "klase 2017" koja je ovog leta dobila maksimalan ugovor, posle Donovana Mičela, Dierona Foksa i Džejsona Tejtuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: