Terzić o privatizaciji i navijačima: Notorna laž je da menadžerišu

Zvezdan Terzić dotakao se teme privatizacije gostujući u Jutarnjem programu televizije Prva.

Izvor: PT

Utorak, 24.11.2020.

11:30

Terzić o privatizaciji i navijačima: Notorna laž je da menadžerišu
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Generalni direktor Crvene zvezde dao je predlog da se donese zakon o privatizaciji, ali da on ne bude obavezujući.

"Imamo i negativna iskustva iz regiona. Crvena zvezda je, u skladu sa zakonom iz 1998. godine, preregistrovana kao udruženje građana. Kao što su registrovani Barselona i Real Madrid. Zvezda pripada svim svojim članovima", rekao je Terzić i nastavio:

"Ja bih kroz zakon o privatizaciji dao klubovima mogućnost, a ne obavezu. Skupština kao najveći organ kluba da se izjasni da li je za privatizaciju ili ne. Neki klubovi odluče da ne moraju, a ko želi, kome treba investitor da bi upumpao u svež novac – nek se oni privatizuju".

Terzić je pričao i o odnosu sa navijačima.

"Imamo dobar odnos, navijači su legalizovali svoj status na akademski način, imaju svoje predstavnike u Skupštini i njihov glas se čuje tamo. Uvažavamo ih kao ozbiljan faktor kluba", kaže Terzić.

Generalni direktor Zvezde nastavlja:

"Ali, ako je vaše pitanje bilo provokativno, s obzirom na snagu severne tribine mogu da kažem da sam zadovoljan i da za ovih šest i po godina nikada nisam imao neprijatnost sa navijačima. Nikada nisu prišli mojoj kancelariji, a da ih nisam zvao".

"Od starta smo napravili dobar odnos. Oni su pametni momci, ne žele ni oni da sebe predstava u negativnom kontekstu. Vole Zvezdu iznad svega, naslušali smo se raznih gluposti ovih dana. Razni ljudi su dali sebi za pravo da kažu kako Crvena zvezda funkcioniše. Navodno navijači menadžerišu, imaju svoje igrače i tako dalje. To je notorna je laž, glupost, nijedan navijač Crvena zvezde ne menadžeriše, niti ima igrača u Zvezdi. Da neko pokuša to, oni bi ga kao grupu odbacili jer Severna tribina ne prihvata mešanje navijača u operativni rad kluba", zaključio je Terzić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: