Đoković, Nadal, pa Tim – Medvedev preko teniskog krema do titule u Londonu!

Ruski teniser Danil Medvedev osvojio je Završni turnir u Londonu pobedom nad Dominikom Timom.

Izvor: LN

Nedelja, 22.11.2020.

18:00

Đoković, Nadal, pa Tim – Medvedev preko teniskog krema do titule u Londonu!
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Medvedev je savladao austrijskog igrača sa 2-1 u setovima, posle dva časa i 43 minuta – 4:6, 7:6(2), 6:4.

Ovo je bio drugi trofej za Medvedeva u sezoni, prvi na završnim turnirima i ukupno deveti u karijeri.

On će od ponedeljka, odnosno do kraja sezone, ostati na četvrtoj poziciji, ali će se dodatno približiti Timu koji je na trećoj, te udaljiti od petoplasiranog Federera.

Medvedev je, ujedno, do titule došao sa svih pet pobeda uz samo dva izgubljena seta – i to nakon što je prošle godine, kada je debitovao u Londonu, izgubio sva tri meča.

U grupnoj fazi pao je prvi teniser sveta Novak Đoković, u polufinalu drugi na svetu Rafa Nadal, a u finalu treći na planeti Dominik Tim. Zbog pobede nad prvom trojicom na planeti, postao je tek četvrti igrač u istoriji tenisa kojem je to pošlo za rukom na istom turniru.

Na samom početku meča prvi pritisak je izvršio Rus, koji je u prvom servis gemu Tima došao do brejk lopte, ali je nije iskoristio.

Ipak, prvu realizaciju pretnje imao je Austrijanac, koji je pravo ni iz čega došao do brejka – u gemu u kojem je bilo 40:0 za Rusa.

Meč ste mogli da pratite uživo putem našege LIVE BLOGA.
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Taj pad u igri bila je jedina stvar koja je napravila razliku u celom prvom setu, pa se Timov brejk posle velikih grešaka Medvedeva ispostavio kao ključan.

Medvedev je igrao dobro, ali nije imao odgovor sve do kraja prvog seta koji je Tim dobio sa 6:4.

U drugom setu viđen je možda i još bolji tenis nego u prvom, a sada je prvi pripretio Tim. Ipak, Rus je pokazao da ume i on da spasi brejk loptu.

Servisi su bili veoma bitan adut i za jednog i za drugog, pre svega zato što je ovo bio izuzetno, izuzetno fizički iscrpljujući meč u kojem je svaki poen bio bitan.

Dobrim servisima se otišlo i u taj-brejk, a tu je, na trenutak, delovalo da sve ide ka tome da Austrijanac pobedi.

On je poveo sa 2:0, ali onda doživeo kolaps skoro kao i Novak Đoković u polufinalu protiv njega.

Izgubio je sedam vezanih poena pa se otišlo u treći set.
U trećem setu se moglo videti da je Rus spremniji za ovaj izazov, a Tim je ušao u veliku seriju grešaka koja ga je umalo koštala.

Austrijanac je uspeo da spasi tri vezane brejk lopte u trećem gemu seta, ali dva gema kasnije Rus je iskoristio devetu brejk loptu – i prvi put oduzeo servis protivniku u meču.

Tim nije igrao loše ni do kraja meča, nije se ni predavao, ali... Medvedev je bolje izgledao i bolje igrao, pa zasluženo, bez većih problema, došao do trijumfa.

Zbog toga što je ostvario svih pet pobeda Danil je dobio 1.500 bodova, a ujedno i ček na 1.564.000 dolara. Tim nije zaradio nijedan bod, pošto je prošle godine takođe igrao finale, ali zato jeste 708.000 dolara.

To bi bilo sve za ovu sezonu što se najvišeg ranga tiče, ali i za London. Završni turnir se od sledeće sezone igra u Torinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: