Partizanov "Mađar" od tragičara do junaka: Penal mora da se zaboravi

Napadač Partizana Filip Holender na meču protiv Proletera prošao je put od tragičara do junaka.

Izvor: MS

Nedelja, 22.11.2020.

11:29

Partizanov
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Mađarski reprezentativac, rođen u Kragujevcu, promašio je penal posle sat vremena igre u Humskoj, a onda u 91. minutu golom doneo trijumf crno-belima od 1:0.

Videlo se kod gola koliki je teret pao Holenderu sa leđa.

"Ovo mi je treća utakmica koju počinjem i srećan sam zbog gola koji sam postigao. A penal, to moraš da zaboraviš. To se dešava, ali igrač mora da izdrži do kraja posle toga i mirne glave nastavi da traži rešenje ka golu", počeo je Holender.

"Kada se takve stvari dese, iako naravno nije u tom momentu prijatno ni ekipi, trenerima, navijačima, cela ekipa mora da veruje da će pogodak doći. Tako je i bilo, verovali smo, momci su bili složni svi do jednog i uzeli smo tri boda". Holender zbog povrede nije igrao "večiti" derbi prošlog meseca.

"Šta čovek može da kaže u ovom trenutku. Žao mi je što nisam mogao i što nismo pobedili, ali igraće se još jedan, pa polako. Pritisak je sastavni deo fudbala i sve je to normalno. Potrudićemo se da pobeđujemo u nastavku sezone".

Holender je došao u Partizan u nezgodnom trenutku.

"Došao sam sa reprezentativne pauze, onda sam opet sad bio odsutan, ali su me svi prihvatili sjajno od prvog do poslednjeg. Sa Ostojom ( prim.aut Bojan Ostojić) sam u sobi i onda možete misliti koliko je energija na nivou".

Mađarska se, za razliku od Srbije, plasirala na EURO.

"Fantastičan uspeh i doživljaj. Presrećan sam što smo uspeli da se plasiramo na tako veliko takmičenje. Bilo je ogromno iskustvo igrati za prolaz", zaključio je.

Partizan naredni meč igra protiv Metalca u Gornjem Milanovcu u Kupu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: