Prva četvrtina presudila – Zvezda pružila jak otpor Barseloni

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Barselone 76:65 u 10. kolu Evrolige.

Izvor: PT

Petak, 20.11.2020.

20:25

Prva četvrtina presudila – Zvezda pružila jak otpor Barseloni
Djordje Kostic / STARSPORT

Izabranici Saše Obradovića odigrali su solidnu utakmicu u Blaugrani, ali ni u jednom trenutku tokom meča se nije postavilo pitanje pobednika.

Presudila je prva četvrtina koju je ekipa iz Katalonije dobila 19:6. U nastavku meča crveno-beli pružili su dostojan otpor, međutim nisu uspeli da dođu do egala.

Posle deset odigranih utakmica Zvezda ima skor 4/6, dok je Barselona na 8/1 (imaju utakmicu manje).

Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Dejan Davidovac sa 12, poena, Rit i Teri su postigli devet, dok je Hol dodao osam.

Pobednika je predvodio Nikola Mirotić sa 23 poena.

Od starta duela sudije su dopustile da se igra jača odbrana i to je više odgovaralo domaćoj ekipi. Igrala je Zvezda dobro defanzivno, ali u napadu nije mogla da pronađe ritam.

To je sve rezultiralo da ekipa Saše Obradovića postigne šest poena u prvoj četvrtini.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Tokom druge četvrtine gledali smo sličnu igru. Barsa je "tukla", Zvezda se mučila i tek posle serije Davidovca pronašla je neki ritam.

Bolje je igrala Zvezda kako je utakmica odmicala, ali veliki zaostatak iz prve deonice je koštao boljeg rezultata.

Na poluvremenu je Barselona imala +17, 39:22.

U trećoj deonici srpski tim pronašao je ritam u napadu. Podigli su nivo igre, ali je opet katalonski klub bez problema održavao prednost.

Barsa se malo opustila u četvrtoj četvrtini, tada je i Zvezda došla do jednocifrenog zaostatka (69:60), ali vremena nije bilo i ekipa Šarunasa Jasikevičusa je rutinski privela meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

271 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: