Novak govorio o Irineju

Novak Đoković je tokom boravka u Londonu prokomentarisao i smrt patrijarha Irineja.

Izvor: LN

Petak, 20.11.2020.

19:04

Novak govorio o Irineju
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Posle pobede nad Aleksanderom Zverevim i plasmanom u polufinale Završnog turnira, jedno od pitanja odnosilo se i na smrt patrijarha.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej preminuo je u 91. godini života.

"Neka mu je laka zemlja i neka počiva u miru. Moje saučešće njegovoj prodici i svim vernicima. Imali smo nekoliko susreta, imao sam čast da od njega primim Odren Svetog Save", rekao je Đoković srpskim novinarima na video-konferenciji iz Londona.

Novak je podsetio i na nedavno upokojenje mitropolita Amfilohija.

"Stvarno je tužno što smo za manje od mesec dana izgubili dva tako značajna čoveka. Amfilohija u Crnoj Gori i sada patrijarha. Ne znam šta bih mogao da dodam, osim da je uvek tužna vest kada neko izgubi život. Tada se verovatno shvate neke stvari koje čovek ostavi iza sebe. Nadam se da će ljudi iz ove situacije sa koronom izaći mudrijii i pametniji", iskren je bio srpski teniser, te nastavio.

"Lično na sve ovo gledam kao na podsetnik šta je najbitnije u životu. Mi govorimo da su nam zdravlje i familija najvažniji, ali ne vidim da mnogo nas tako živi – zateknem i sebe kako često ne živim po tim postulatima. Trudim se da sebe uvek podsetim na stvari koje su bitne, evo sad taj virus i čovek može za čas da izgubi život... Ali večna je duša, kako kažu. Oni koji su posvetili svoj život večnom carstvu siguran sam da žive večno. Opet, saučešće svima".

Novak se u polufinalu Završnog turnira u Londonu sastaje sa Dominikom Timom u subotu od 15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: