Engleski sport dobija 300.000.000£ kao pomoć

Engleski sport dobiće 300 miliona funti, skoro 400 miliona dolara, uglavnom pozajmica od Vlade.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2020.

15:00

Engleski sport dobija 300.000.000£ kao pomoć
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Polovina od toga će se izdvojiti za ragbi kako bi mu se pomoglo da preživi.

Sportska upravljačka tela i ekipe dobiće pomoć uglavnom kao pozajmice. Muški profesionalni fudbal i kriket nisu deo "Zimskog sportskog paketa za preživljavanje".

"Znamo da je većina sportova, od kojih mnogi posluju sa malim finansijskim maržama, ozbiljno smanjila troškove, kao što su zatvaranje terena, slanje na prinudni odmor zaposlenih... Iako je celokupni Vladin paket značajno pomogao, mi sada intervenišemo kako bismo zaštitili čitav sport i zajednice koje podržavaju, u jeku pandemije", rekao je britanski ministar sporta Najdžel Hadlston.

Ragbi savez će dobiti 135 miliona funti, uključujući 44 miliona za engleski savez, 59 miliona funti za klubove iz Premijeršipa, a ostatak za muške ekipe iz nižeg ranga takmičenja. Dodatnih 12 miliona funti izdvojeno je za ragbi ligu, povrh 16 miliona hitnih zajmova ranije tokom godine.

Fudbal će dobiti 28 miliona funti, od kojih tri miliona ide ženskoj Super ligi i Čempionšipu, a ostatak će otići muškim ekipama koje se takmiče van četiri profesionalne lige.

Sredstva su izdvojena i za konjički sport, moto sport, tenis, netbol, košarku, hokej na ledu, badminton i trke pasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: