Upoznajte prvog pika NBA drafta VIDEO

Minesota Timbervulvsi su drugi put u poslednjih šest godina birali prvog pika, a posle centra Karl-Entonija Taunsa njihov izbor je sada bio bek Entoni Edvards.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2020.

12:30

Upoznajte prvog pika NBA drafta VIDEO
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Edvards je tek drugi igrač iz Džordžije koji je bio u prvih pet izbora drafta, posle Dominika Vilkinsa koji je bio treći pik 1993.

Izabrao ga je jedan od najtalentovanijih timova lige, a Vulsi se nadaju da će sa njim dobiti sopstvenu "veliku trojku" uz Dianđela Rasela i Taunsa.

"Biće zabavno. Imamo Malika Bizlija, Džoša Okogjea, Džereta Kalvera, Rasela, Taunsa. Imamo dosta atleta u timu, dosta šutera, odsta veštih igrača. Ne možeš da tražiš više od toga. Osećam da ću se sjajno uklopiti sa momcima jer Rasel voli ponekad da igra bez lopte, a ja mogu da igram na loptu. Kad on želi loptu, ja mogu bez nje. A KAT je najbolji trojkaš među centrima u ligi. Osećam da ne možemo da porešimo s tim, biće mnogo pik-en-rola, pik-en-popa i sličnih stvari", rekao je Edvards nakon što je draftovan.

Od prvog pika se uvek očekuje da momentalno doprinese dobrim rezultatima ekipe.

"Ne osećam previše pritisak. Imam pored sebe dva superstara, pa neće biti mnogo pritiska. Trudiću se da na druge načine utičem na igru, u odbrani pre svega. Da budem najbolji skakač među bekovima, da radim sve što trener traži od mene. Moram da se dokažem u odbrani, kroz treninge, kroz pripreme, kroz utakmice. Uvek idem napred i dokazujem da su moje odbrambene sposobnosti nenadmašne".

Edvards jedva čeka duel sa jednim određenim timom, odnosno igračem. "To je lako. Najuzbuđeniji sam što ću igrati protiv Kevina Durenta. On je najbolji igrač u ligi. Ima 213cm i nemoguće ga je čuvati. Može da uradi sve što i niski bek može. Za njega se spremam da igram".

Edvards će imati žestoku konkurenciju jer će osim Rasela na bekovskoj poziciji Minesota imati i povratnika Rikija Rubija.

"To mi nije bitno jer mnogi ne znaju da sam visok 195 cm i težak 104 kg. Osećam da mogu da čuvam igrače od pleja do "trojke". Dovoljno sam snažan da me ne mogu odgurati, pa osećam da ću biti u redu".


Prvi pik je tokom leta značajno radio na svom napretku u igri.

"Nisam izgubio fokus sa košarke tokom karantina, napradovao sam svakog dana. Najviše u konzistentnom šutu, pre svega u šutu posle hvatanja lopte. Ne iz driblinga jer su svi svesni šta mogu iz driblinga, ali su se uvek pitali kakve su moje šuterske sposobnosti posle hvatanja lopte. Osećam da sam to podigao na viši nivo", zaključio je Edvards.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: