Sve su uradili kako bi došli do Pokuševskog – i uspeli su!

Oklahoma Siti Tander draftovala je sa 17. mesta Alekseja Pokuševskog, međutim da bi došli do te pozicije morali su lepo da plate.

Izvor: PT

Četvrtak, 19.11.2020.

08:00

Default images

Tander je na ovogodišnjem Draftu imao 25. pika, međutim pre nekoliko dana trejdovali su Denisa Šrudera u Lejkerse, koji su im zauzvrat ustupili pravo da biraju sa 28. mesta.

Oklahoma je na Draft došla sa dva pika prve runde (#25, #28), ali nisu želeli da se zadovolje sa tim jer su znali da neće moći da dođu do Pokuševskog.

Generalni menadžer Oklahome Sem Presti odlučio se na hrabar potez – poslao je Rikija Rubija, 25. i 28. pika u Minesotu, a zauzvrat je dobio pravo da bira sa 17. mesta.

Presti je potom odlučio da na 17. mestu uzme talentovanog srpskog košarkaša.

To znači da je Oklahoma za Pokuševskog dala:

Denisa Šrudera
Rikija Rubija
25. pik
28. pik

Pokuševski je najmlađi igrač na Draftu i u prvoj sezoni verovatno neće mnogo igrati, ali u narednim sezonama bi mogao da bude jedan od najboljih mladih igrača u ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: