"Petarda" Srbije – "orlovi" uz pomoć Mađarske ostali u Ligi B!

Fudbaler Srbije pobedili su Rusiju 5:0 u poslednjem meču Lige nacija B.

Izvor: PT

Sreda, 18.11.2020.

19:30

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Izabranici Ljubiše Tumbakovića odigrali su jednu od najboljih utakmica u novijoj istoriju i zahvaljujući trijumfu Mađarske nad Turskom ostali su u drugom rangu Lige nacija.

Naši fudbaleri briljirali protiv "zbornaje komande" postigavši čak pet golova, od čega četiri u prvom poluvremenu.

Igra je izgledala lepo, tečno i "orlovi" su nas još jednom naveli da se zapitamo zašto na svakom meču nemaju sličan pristup kao na ovom.

Dva gola je postigao Jović, a jednom u listu strelaca upisali su se Radonjić, Vlahović i Mladenović, koji je uz to imao dve asistencije.

Srbija nije dobro otvorila utakmicu pošto je Rusija već u 40. sekundi imala stopostotnu šansu. Zolobotnji se našao u prilici, a Rajković je sjajnom intervencijom sprečio vođstvo gostiju.

Usledio je nešto mirniji period i onda bum – gol Nemanje Radonjića. Srpski fudbaler lepo je prošao, uputio jak udarac, koji je zakačio igrača "zbornaje komande", lopta je promanila putanju i završila iza leđa Giljermea.

Petnaest minuta kasnije naši fudbaleri postigli su jedan od lepših golova u novijoj istoriji. Lopta je išla tečno u napadu, od noge do noge, a Jović ju je glavom smestio u gol.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Mladenović je centrirao, a napadač Real Madrida odličnim udarcem savladao golmana.

U 31. minutu Rusija je imala novu šansu, u 34. je i Mladenović zapretio, a u 40. je usledio i treći gol.

Jović je šutirao, Giljerme je odbio loptu do Vlahovića koji je lako postigao prvenac u nacionalnom dresu.

Ovde nije bio kraj srpske rapsodije. U prvom minutu nadoknade ponovo je proradila veza Mladenović – Jović. Levi bek je centrirao, a Jović ponovo glavom postigao gol.

Na poluvreme se otišlo sa velikih 4:0!

U drugom periodu igra srpski igrači uspeli su da postignu još jedan gol. Ponovo je to bila sjajna kontra, lopta je išla od noge do noge, a akciju je završio Filip Mladenović.

Imali su Rusi šanse, ali naša mreža ostala je netaknuta i na kraju potpuno zaslužena pobeda "orlova".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

524 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: