Nadal: Video sam šta je Đoković rekao – ne želim da stvaram svađu

Španski teniser Rafael Nadal prokomentarisao je činjenicu da na Završnom Mastersu nema linijskih sudija.

Izvor: MT

Sreda, 18.11.2020.

09:11

Nadal: Video sam šta je Đoković rekao – ne želim da stvaram svađu
Photo by Clive Brunskill/Getty Image

Umesto ljudi, tu je "hok-aj" sistem i to je, između ostalog, podržao nedavno i Novak Đoković.

Španac nije po ovom pitanju saglasan sa svojim velikim rivalom.

"Svako ima pravo na mišljenje i sva ona su validna, ne želim da stvaram svađu. Volim kada teren izgleda na tradicionalni način, sa linijskim sudijama, ali video sam šta je Đoković rekao na Rolan Garosu, kako on smatra da neam nisu potrebni. Ne mislim da je jedan stav bolji od drugog, svako ima pravo na svoju viziju sporta. Lično volim više kada su sudije tu, ali čovek mora da se navikne na sve okolnosti", rekao je Nadal.

Nadal shvata da su promene važne za napredak, ali...

"Možemo da kažemo i da sudija u stolici nije potreban, ako već idemo u tom smeru. Može i umesto njega da bude video analiza, pa pitamo tehnologiju ako imamo neku nedoumicu, tu je i sat koji mere vreme između poena... Na kraju možemo samo nas dvojica da budemo na terenu, to je moguće s aspekta tehnologije. Ali ponavljam, želim da vidim sudije jer želim ljudski faktor u sportu, to mu daje više vrednosti i dostojanstva", dodao je on.

Nadal će za plasman u polufinale igrati sa Cicipasom, dok Đokovića u sredu od 21.00 tek očekuje meč drugog kola sa Medvedevim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: