Zvezda gostuje omiljenom rivalu – nikada nisu izgubili od "manekena"

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Armani Milanu u meču devetog kola Evrolige (20:45).

Izvor:

Sreda, 18.11.2020.

09:30

Zvezda gostuje omiljenom rivalu – nikada nisu izgubili od
photo: Djordje Kostic / STARSPORT

Još jedno duplo kolo Evrolige je pred nama, a srpski predstavnik ponovo igra dve utakmice u dva dana.

Ovog puta će obe utakmice igrati u gostima.

Crveno-beli za sada u Evroligi imaju dve pobede i pet poraza, dok Milano ima tri pobede i dva poraza.

Zvezda nije baš blistala u poslednje dve utakmice u ABA ligi, pošto su se namučili protiv Primorske u gostima i jedva pobedili Split kod kuće, ali su između ta dva meča igrali i dve utakmice u Evroligi.

Bili su ubedljivi u Francuskoj, gde su savladali ASVEL, dok su kod kuće ispustili +13 protiv Reala i na kraju zbog lošeg drugog poluvremena izgubili taj meč. Trener Crvene zvezde Saša Obradović izneo je očekivanja pred meč u "gradu mode".

“Igramo utakmicu protiv ekipe koja je napravljena za fajnal-for i tu nema nikakve tajne. Na svakoj poziciji imaju ogroman kvalitet i sa svake od tih pozicija nam stiže pretnja. Vratio se Panter, malo pre njega i još nekoliko igrača. Dočekuje nas tim koji je kod kuće favorit i koji će nas dočekati u najboljem izdanju, jer su zbog ove konfuzije sa testovima imali prilike da se osveže, treniraju. Odigrali su i jednu utakmicu u nedelju. Ipak, očekujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo se boriti svih 40 minuta”, rekao je Obradović za klupski sajt.

Marko Simonović, koji je u nedelju odigrao 300. utakmicu u crveno-belom dresu, kaže da njegova ekipa mora bolje nego u meču protiv Splita u ABA ligi.

"Protiv Armanija ćemo morati mnogo bolje nego u nedelju… Iskusna ekipa koju vode Serhio Rodrigez i Vladimir Micov, stigli su Panter, Dilejni, iskusni Hajns i Datome. Na svakoj poziciji imaju po dva kvalitetna igrača. Ovo je vrlo iskusna ekipa stvorena da napravi rezultat odmah. Njih je u jednom trenutku kao i mnoge druge ekipe “presekla” korona, sada su imali i te lažne rezultate, ali su u utakmici sa Kantuom pokazali u nedelju da ta pauza nije ostavila mnogo traga", rekao je Simonovič.

"Očekuje nas mnogo težak posao, prvo i osnovno je da uđemo čvrsto u utakmicu i posebno da ne dozvoljavamo nikakve padove u igri, jer se to često ponavljamo. Ovakvi padovi na tom nivou ne praštaju. Za početak, nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu, samim tim imati i šansu da dođemo do bodova”, zaključio je Simonović. Armani nikada nije pobedio Crvenu zvezdu.

Sastajali su se pet puta do sada u Evroligi i svih pet puta slavila je Crvena zvezda.

Meč počinje u 20:45 i možete ga pratiti na sajtu B92.net putem našeg Lajv bloga.

Evroliga, 9. kolo:

Zenit – Himki 83:88
Anadolu Efes – Bajern Minhen 71:74
Žalgiris – CSKA Moskva 78:87
Baskonija – Fenerbahče 86:68
Valensija – Panatinakos 95:83

Sreda:

18.30 Real Madrid – Makabi Tel Aviv
20.00 Alba – ASVEL
20.45 Olimpija Milano – Crvena zvezda
21.00 Barselona – Olimpijakos
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: