Maksimović posle kraha za B92.net: Nismo zaslužili EURO, Mitrović će izaći jači

Reprezentacija Srbija nastavila je košmar dve decenije dug od poslednjeg učešća na Evropskom prvenstvu.

Izvor: MS

Petak, 13.11.2020.

16:00

Maksimović posle kraha za B92.net: Nismo zaslužili EURO, Mitrović će izaći jači
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Škotska je na penal ruletu slavila u Beogradu 5:4 (1:1) i sprečila tim Ljubiše Tumbakovića da izbori "već viđeno" mesto na Ostrvu, uz Englesku, Hrvatsku i Češku.

Dan posle teške i neprospavane noći pozvali smo vezistu našeg državnog tima Nemanju Maksimovića.

"Teško je govoriti posle svega", jedva je govorio Maksimović za naš sajt, ali je ipak pronašao snage za analizu.

"Ispustili smo veliku priliku na našem terenu, izgubili od Škotske na penale. Generalno, mislim da nismo ni zaslužili da pobedimo. Nismo bili na nivou".

Lakše protiv Norveške

Kako je moguće da "Orlovi" nisu bar malo ličili na tim iz Osla?

"Norveška i Škotska su dve skroz različite utakmice i dva sistema. Norveška igra 4-4-2, što nama više leži, a protiv Škota smo udarili na isti sistem kao naš sa trojicom štopera. Igrali su čovek na čoveka, imali smo mnogo problema u organizaciji, nije bilo prostora", objasnio je vezista Hetafea, a onda u kratkim crtama opisao dešavanja na stadionu "Rajko Mitić".

"Ušli smo u nervozu od početka i to se videlo. Škoti su nam dali gol, pa smo se trgli, bili ofanzivniji i spustili pritisak posle izjednačenja i pogotka Luke Jovića. Imali smo šanse u produžecima, da bismo izgubili na penal lutriji".

"Bolji smo od Škotske, ali..."

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Da li je veliki ulog "okovao" noge?

"Pritisak je pred stavku utakmice, pa nije bio ništa posebno veliki pred ovu. Škoti su izašli visoko pred naš gol, nismo uspostavili igru i gubili smo dosta lakih pasova".

Glavni utisak je opet, bez obzira što su "suknjice" zaslužile prolaz, da je Srbija individualno jača. I to poprilično.

"Suvišno je bilo šta sada govoriti. Želim im svu sreću na šampionatu. Kvalitetniji smo, ali nismo to pokazali", rekao je Maksimović, koga smo i pitali da nam objasni kako je moguće da ćemo bar četvrt veka čekati na EURO.

"Naravno da je velika tragedija što nismo toliko dugo bili na EP. Sada smo propustili veliku šansu, sve smo imali u svojim rukama. Nismo iskoristili i ostaje žal. Naravno da svaki igrač želi da igra na velikim takmičenjima, posebno kada se pogleda u kojoj grupi bismo bili. To se pamti ceo život, ali ne vredi sada to potencirati".

Podrška Mitroviću

Starsport/Pedja Milosavljevic
Kakva je atmosfera vladala u svlačionici odmah posle utakmice?

"Svi su bili razočarani. Želeli smo što pre da odemo u Staru Pazovu i da se smirimo. Selektor Tumbaković nam je rekao da nismo došli adekvatno u utakmicu, a na kraju i da su penali lutrija".

Baš ti penali... I promašaj Aleksandra Mitovića...

"Svakako je Mitar igrač koji nam je previše doneo. Njegov dobrinos je neverovatan za ekipu. Penali su lutrija, promašio je, može svakom da se desi, ali svi smo uz njega i znamo da će izaći jači iz svega".

Srbiji ostaje da se okrene borbi za opstanak u B diviziji Lige nacija i utakmicama protiv Rusije i Mađarske.

A onda žreb kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Pokazalo se da nam je to lakši put...

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: