"Mama mi je branila da se bavim sportom, da se ne bih povredio"

Kalvin Džonson bio je gost podkasta "All The Smoke".

Izvor: SN

Petak, 13.11.2020.

13:28

Photo by Leon Halip/Getty Images

Kalvin Džonson, popularni "Megatron" važi za jednog od najboljih NFL hvatača iliti vajd risivera i to ne samo svog doba nego svih vremena.

On je čitavu karijeru proveo u Detroit Lajonsima, a u penziju je otišao sa 30 godina. Tokom srednje škole igrao je košarku, američki fudbal i bejzbol.

"Mama mi je branila da se bavim sportom, da se ne bih povredio. Maltene do srednje škole nisam smeo da igram američki fudbal. Išao sam par puta na treninge bejzbol tima i uniforma im je prelepa, oduvek sam želeo da je nosim, a mama bi mi uvek rekla kako ne smem da igram jer ću se povrediti. Tek od sedmog razreda osnovne škole sam počeo da igram, pa sam prvo bio raning bek i kornerbek i malo sam igrao bejzbol. Nisam bio koordinisan, nisam bio utreniran, imao sam mnogo problema da se snađem. Ispadala mi je lopta iz ruku i svi su pričali da imam ruke od putera. Nisam smeo da dozvolim sebi tako nešto", rekao je Kalvin Džonson.

Kalvin Džonson je godinama bio najbolji NFL hvatač i svi ga znamo po nadimku Megatron, a evo kako ga je i dobio.

"Kada sam draftovan 2007. godine, izašao je film Transformersi i u svlačionici su mi govorili da sam veliki, snažan i brz i iz šale počeli da me zovu Megatron. Ubrzo je sezona počela, nadimak se pročuo i ostao je uz mene. U prvoj sezoni smo imali 0 pobeda i 16 poraza, morao sam da pušim (marihuanu) da bih se smirio, to je teško. Svaki tim ima neki momenat u kom se zbliži i ode na neki sledeći nivo i kada smo napokon spojili igrače i tim, izgradili smo hemiju i pored terena i igrali jedni za druge, nije bilo sebičluka, kretali smo se kao jedan"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: