Kapiten Hrvatske igrao inficiran koronom

Defanzivac Hrvatske Domagoj Vida, koji je u susretu protiv Turske igrao prvo poluvreme, pozitivan je na koronavirus, objavio je Fudbalski savez Hrvatske (HNS).

Izvor: B92

Četvrtak, 12.11.2020.

00:33

Kapiten Hrvatske igrao inficiran koronom
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Vida je bio kapiten u prijateljskoj utakmici koja je završena 3:3 u Istanbulu, a pred utakmicu nije znao da je zaražen, jer je pozitivan test stigao za vreme meča.

Lekarska služba hrvatske reprezentacije, navode iz Saveza, dobila je inicijalnu informaciju u pauzi između dva poluvremena da postoji jedan potencijalno pozitivan rezultat.

Lekarska služba je neposredno iza ponoći po lokalnom vremenu u Istanbulu dobila rezultate testiranja na virus SARS-CoV-2, među kojima je bio i jedan pozitivan nalaz među igračima.

Kako je u tom trenutku selektor Zlatko Dalić već odlučio da izmeni Vidu, lekari reprezentacije izolovali su Vidu prema svim epidemiološkim merama do potvrde rezultata testiranja.

"Nakon što su u ponedeljak na redovnom testiranju za utakmicu s Turskom svi igrači i članovi stručnog štaba bili negativni, u sredu ujutro obavljeno je redovno testiranje za utakmicu sa Švedskom. Službene rezultate testiranja HNS je dobio iza ponoći po lokalnom vremenu, koji su pokazali da je reprezentativac Domagoj Vida pozitivan na koronu", saopštio je HNS.

Vida će, shodno propisima, provesti iduće dane u samoizolaciji u Istanbulu, dok će ostali reprezentativci i članovi štaba, koji su bili negativni na testiranju, po planu otputovati u Stokholm na utakmicu sa Švedskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: