Preminuo Mileta Lisica

Proslavljeni košarkaš Mileta Lisica preminuo je u 55. godini života posle duge i teške bolesti.

Izvor: LN

Sreda, 11.11.2020.

15:27

Preminuo Mileta Lisica
Foto: KK Crvena zvezda

Mileta Lisica je rođen u Priboju 8.10.1966. godine, a za Crvenu zvezdu je igrao u dva navrata u periodu od 1992-1994. godine i u sezoni 1995-1996.

Kao krilni centar meke ruke, plemenitog košarkaškog kova ali i veliki borac na terenu, davao je celog sebe u dresu Crvene zvezde i pomogao joj da dođe do dve titule prvaka Jugoslavije i superkupa Jugoslavije uz titulu najkorisnijeg igrača finala šampionata.

U tim godinama bio je jedan od najboljih strelaca i skakača Crvene zvezde, a zbog ogromnog požrtvovanja bio je jedan od omiljenih igrača navijača kluba, koji su se rado sećali "Lije" i u godinama kada je napustio Mali Kalemegdan.

U Crvenoj zezdi je ukupno odigrao 103 utakmice i postigao 1345 poena.

Pored Crvene zvezde u kojoj je postao za kratko vreme, zbog svega što je učinio stekao status legende, Mileta Lisica igrao je za ekipe Polisetsre iz Priboja gde je i ponikao, Slobode, Borovice iz Rume, Pivovarne iz Laškog, francuskih ekipa LE Mana i Limoža, Lavova i Novog Sada gde je nastavio da živi pošto je završio igračku karijeru.

"Crvena zvezda ovim putem izražava najdublje saučešće porodici Milete Lisice, našeg šampiona, i na prvom mestu dobrog čoveka", navodi se u saopštenju kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: