Katastrofa Jamahe, dominacija Suzukija – Mir na korak od titule!

Đoan Mir, vozač Suzukija trijumfovao je na trci VN Evropa u Valensiji.

Izvor: SN

Nedelja, 08.11.2020.

13:15

Katastrofa Jamahe, dominacija Suzukija – Mir na korak od titule!
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Posle sjajne vožnje u Valensiji, Đoan Mir je došao do prve pobede u ovoj sezoni i uvećao svoje šanse za osvajanje šampionske titule!

Mir je trku završio kao prvi, a iza sebe ostavio je klupskog kolegu Aleksa Rinsa, dok se na pobedničko postolje popeo i Pol Espargaro, koji je imao pol poziciju.

U prvom krugu smo već dobili haos, kada je Franko Morbideli razbio svoje snove o šampionskoj tituli jer je pao sa motocikla iako nije bilo kontakta i nedugo posle njega još dve Jamahe imale su problem.

Vinjales je imao problema sa kočnicom, bile su tu i crvene zastave i on odlazi na začelje, a odmah se javio problem i Valentinu Rosiju koji je već tako rano morao da odustane od trke.

Katastrofa Jamahe, dok su se dva Suzukija probila na prva dva mesta, jer su Aleks Rins i Đoan Mir uspešno obišli Pola Espargara i oni nisu ispuštali svoje pozicije ni na delić sekunde. Naravno, osim što je Mir obišao Rinsa na nekih 10 krugova pre kraja. Za poptuni deliriijum pobrinuo se Bred Binder koji je uspeo da zabeleži najbrži krug trke, dok je Aleks Markes izgubio poziciju od Dovicioza i svoj košmar produbio izgubivši kontrolu nad motociklom, pa je mlađi Markes trku završio pre vremena.

Haotična trka u Španiji, posle odustajanja Tita Rabata videli smo da je i Žoan Zarko imao velike probleme, ali se na kraju zadržao u Top 10 vozača. Posle ove duple pobede, Suzuki ima veliku prednost nad ostalima.

Đoan Mir je na samo trku daleko od osvajanja šampionske titule. Ovo je bila prva dupla pobeda Suzukija još od 1982. godine!

Trku za VN Evrope mogli ste da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: