Promenjen sistem takmičenja u odbojkaškoj Ligi šampiona

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) saopštila je da je promenjen sistem takmičenja u Ligi šampiona u obe konkurencije.

Izvor: MT

Ponedeljak, 02.11.2020.

16:11

Promenjen sistem takmičenja u odbojkaškoj Ligi šampiona
Photo by Tom Pennington/Getty Images

U grupnoj fazi Lige šampiona ekipe su svrstane u pet grupa sa po četiri tima u obe konkrurencije.

Umesto dosadašnjih utakmica kod kuće i na strani biće odigrana po dva turnira u svakoj grupi do sredine februara, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

U konkurenciji odbojkašica, prvi turniri u C i E grupi će se odigrati od 24. do 26. novembra, a organizatori će biti Marica Plovdiv i Igor Gorgonzola Novara.

Od 1. do 3. decembra će Skandići biti domaćin turnira A grupe, a od 8. do 10. decembra će Koneljano ugostiti timove u B grupi, a Ezačibaši Istanbul ekipe iz D grupe.

Drugi turnir u B grupi će se odigrati u Nantu od 26. do 28. januara, dok će se preostala četiri turnira odigrati od 2. do 4. februara. Šverin će biti domaćin u A grupi, LKS Lodj u C grupi, Lokomtiva Kalinjingrad u D grupi i Hemik Police u E grupi.

U konkurenciji odbojkaša, domaćini prvih turnira će biti Kedjeržin Kozle (A - od 8. do 10. decembra), Tur (B - od 8. do 10. decembra), Berlin (C - od 8. do 10. decembra), Ruselar (D - od 15. do 17. decembra) i Trentino (E - od 1. do 3. decembra).

Belhatov će biti domaćin drugog turnira A grupe od 26. do 28. januara, dok će se preostala četiri turnira odigrati od 9. do 11. februara. Perudja će biti domaćin B grupe, Zenit Kazanj C grupe, Modena D grupe, a Fridrihshafen E grupe.

Plasman u četvrtifnale izboriće pobednici pet grupa i po tri najbolje drugoplasirane ekipe u obe konkurencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: