Đoković zbog njega hteo da završi karijeru – "To je moj najveći uspeh"

Austrijanac Jirgen Melcer bio je 2010. godine razlog zbog kog je Novak Đoković pomislio da odustane od tenisa.

Izvor: SS

Četvrtak, 29.10.2020.

08:55

Đoković zbog njega hteo da završi karijeru –
Photo by Julian Finney/Getty Images

Srpski teniser tada nije uspevao da konkurentno parira Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru, pritisak je bio ogroman i, takoreći, bio je "pred pucanjem".

Kasnije je Đoković postao to što jeste, trenutno grabi ka rekordu po dužini boravka na vrhu ATP liste, a Melcer se još jednom prisetio na momenat od pre 10 godina.

Austrijanac je tada pobedio Novaka u četvrtfinalu Rolan Garosa i to tako što je preokrenuo rezultat od 0:2 do 3:2.

Taj udarac bio je veoma bolan za Đokovića.

"Da, naravno da je uvek lepo biti spomenut u tom kontekstu", prisetio se Melcer i nastavio:

"Možda je taj meč protiv Novaka Đokovića moj najveći uspeh u nekom singl meču. Ali nije jedini - sećam se i pobeda protiv Federera, Nadala i Andrea Agasija. Bilo je nekoliko 'kul' mečeva u mojoj karijeri". Melcer je nekada bio u Top 10 na svetu, a sada uveliko razmišlja i kraju karijere.

"Na moju karijeru gledam samo pozitivno. Bila je čast igrati u eri 'velike trojke' Nadala, Federera i Đokovića. Imao sam sreće i da igram protiv Agasija i Tima Henmana. Jako sam ponosan što sam stigao do top 10 i na to ću biti ponosan do kraja života", rekao je Melcer,

Austrijanac bi po završetku karijere trebalo da postane sportski direktor Austrijske teniske federacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: