Počelo pojedinačno prvenstvo u boksu, poznat epilog Superlige

Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu počelo je u sredu u Smederevu, uz učešće 50 takmičara i 13 takmičarki.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2020.

08:50

Počelo pojedinačno prvenstvo u boksu, poznat epilog Superlige
Foto: BSS

Prvi put u istoriji pobednici će zaslužiti stipendiju Bokserskog saveza, a takmičenje je ujedno i izborno za reprezentaciju. Finale je na programu u subotu.

Istovremeno, Disciplinska komisija Bokserskog saveza Srbije (BS S) suspendovala je na dve godine funkcionere Loznice, koji su "povukli ekipu" u majstorici finala Superlige protiv Radničkog iz Beograda.

Na isti rok suspendovane su sudije sa meča finala između Aleksandra Gligorića i Semiza Aličića, zbog odluke u korist Gligorića.

"Na osnovu datih izjava i uzimanja u obzir materijalnih dokaza povodom napušštanja sportskog događaja u Smederevu, na finalu Superlige Srbije u boksu za sezonu 2019-2020. a na osnovu Zakona o sportu kao i Disciplinskog pravilnika BS S, Disciplinska komisija Bokserskog saveza Srbije donela je jednoglasnu odluku (reššenje): Da se članovi BK Loznica, Aleksandar Risimić, Milan Marković i Rade Jovanović suspendiju uz Bokserskog saveza Srbije na period od dve godine", navodi se u saopšštenju.

Takođe, nakon prijave podnete od strane Marjana Cvetkovića, direktora Bokserske lige Srbije, a povodom bodovanja na finalnom meču između Gligorića i Aličića, gde je pobedu 2:1 odneo Gligorić, a nakon revizije pomenutog meča na sastanku održžanom 24.10., gde su domaće sudije glasale 16:3 u korist Semiza Aličića, kao i međunarodne sudije 3:0 u korist takmičara Loznice, Disciplinska Komisija donela je i odluku da se sudije Aleksandar Vučićević i Miloš Danilović suspenduju na period od dve godine, od dana donoššenja odluke.

Protiv ovih reššenja moguća je žžalba Stalnom Arbitržažnom sudu Olimpijskog komiteta Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: