Het-trik Rašforda, Junajted "pregazio" Lajpcig na "Teatru snova"

Fudbaleri Mančester junajteda su pobedili Razenbal Lajpcig sa 5:0 na svom stadionu.

Izvor: SN

Sreda, 28.10.2020.

20:45

Het-trik Rašforda, Junajted
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Junajted je upisao tri boda zahvaljujući golovima Grinvuda i Rašforda u utakmici koja nije bila preterano zanimljiva.

Prvo poluvreme je bilo jako mirno i bez pravih prilika, videli smo da će biti tvrdo i napeto od samog starta kada su se ekipe odlučile za malo defanzivniji pristup.

Kako je utakmica odmicala tako je tempo počeo da se pojačava, Pogba i Matić su pokušavali da proigraju saigrače, a Junajted je u 6. minutu zapretio preko Freda, pa je golman Lajpciga odlično reagovao i odbio loptu u korner.
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Posle 15ak minuta igre i ljute bitke na sredini terena, Junajted malo više obraća pažnju na ofanzivu i od 21. minuta iz jedne čudne situacije dolazi do vođstva kada je Grinvud za milimetar izbegao ofsajd i „Đavoli“ su mogli da se raduju.

Od ovog momenta, Lajpcig postaje agresivniji, ali to ipak nije bilo dovoljno da se nešto više napravi. Imali su inicijativu i visok presing, ali se domaćin odlično branio i sa minimalnim vođstvom otišao na veliki odmor.

Drugo poluvreme je mnogo ličilo na prvo, sve dok u igru nisu ušli Fernandeš i Rašford i u potpunosti promenili izgled Mančester junajteda na terenu.

Odmah je malokrvni domaći sastav počeo da napada, da pravi probleme Lajpcigu i onda dolazimo do 76. minuta i sjajne reakcije Bruna Fernandeša koji šalje hirurški precizan pas ka Rašfordu, koji je bio iza poslednjeg defanzivca Lajpciga.

Svi su stali očekujući ofsajd, ali je Rašford bio na svojoj polovini i samo istrčao ka golu gostiju i lako rešio 1 na 1 situaciju za velikih 2:0, što je ubrzo i VAR potvrdio.

Samo tri minuta kasnije, Junajted dolazi do trećeg gola. Ponovo Rašford uspeva da izbegne ofsajd zamku i lako pogađa mrežu za ubedljivih 3:0. Na 4:0, postavio je Marsijal koji je sa bele tačke bio precizan nakon što ga je Sabicer oborio. Sjajan meč het-trikom je završio Markus Rašford, koji je u poslednjim momentima utakmice postigao i svoj treći pogodak i postavio konačnih Mančester junajted 5, Razenbal Lajpcig 0.

U ostalim mečevima, Borusija Dortmund je sa 2:0 pobedila Zenit na svom stadionu, dok su Lacio i Klub Briž podelili bodove u tom meču, kao i Ferencvaroš i Dinamo Kijev, dok je Barselona sa 2:0 pobedila Juventus, a Sevilja minimalnim rezultatom pobedila Ren.

Tok mečeva pratite u LIVE BLOGU B92.net.

Liga šamopiona, drugo kolo:
Bašakšehir – PSŽ 0:2 (0:0)
Ken 64, 79
Krasnodar – Čelsi 0:4 (0:1)
Odoi 38, Verner 76, Ziješ 79, Pulišić 89
B. Dortmund – Zenit 2:0 (0:0)
Sančo 78p, Haland 90+2
K. Briž – Lacio 1:1 (1:1)
Vanaken 42p – Korea 14
Ferencvaroš – D. Kijev 2:2 (0:2)
Nguen 59, Boli 90 – Cigankov 28, Pena 41

Juventus – Barselona 0:2 (0:1)
Dembele 14, Mesi 91p
M. Junajted – Lajpcig 5:0 (1:0)
Grinvud 21, Rašford 74, 78, 90+2, Marsijal 87p
Sevilja – Ren 1:0 (0:0)
De Jong 55
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: