Srpski biser na meti Oklahome

Aleksej Pokuševski, talentovani srpski košarkaš, mogao bi na predstojećem NBA draftu da bude izabran od strane Oklahome Siti Tander.

Izvor: PT

Sreda, 28.10.2020.

16:40

Default images

Pokuševski, koji u decembru puni 19 godina, izaći će na Draft 18. oktobra i analitičari mu predviđaju kasnu prvu ili ranu drugu rundu.

Oklahoma, koja ima 25. pika, bi upravo mogla da iskoristi pravo glasa na talentovanog krilnog košarkaša Olimpijakosa, prenosi novinar Ringera Kevin O'Konor.

"Pokuševski je dovođen u pitanje sa Oklahomom u dva navrata u prethodnoj nedelji. Malo je video snimaka talentovanog Srbina, ali tim koji ulazi u proces reizgradnje ne bi trebalo mnogo da misli o tome kada se radi o košarkašu koji ima veliki potencijal", piše O'Konor u svojoj kolumni.

18-godišnjak je pre godinu dana postao najmlađi debitant u istoriji Olimpijakosa u Evroligi.

Pokuševski je u redove Olimpijakosa stigao još kao 13-godišnjak, a za seniorski tim je debitovao sa 15 i po godina, doduše tokom letnjih priprema.

Njegova porodica je izbegla sa Kosova tokom rata 1999. godine, iz Prištine su pobegli u Podgoricu, odatle se preselili u Beograd gde je Aleksej rođen, da bi se trajno nastanili u Novom Sadu.

NBA draft na programu je 18. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: