"Zbog Federera smo izgubili 20 godina"

Francuski teniser Žil Simon ponovo je iskreno govorio o situaciji u svetu tenisa.

Izvor: LN

Sreda, 28.10.2020.

11:40

Photo by Simon Hofmann/Getty Images for Laureus

Iskusni Francuz je govorio za "L'Ekip" povodom objavljivanja svoje konje "Sport koji vas čini ludim".

Iako Simon priznaje da je ljubitelj lika i dela Rodžera Federera, ima zanimljivo mišljenje o stanju za koje je odgovoran Švajcarac.

"Nemam ništa lično protiv Federera, ali imam protiv slike koju imamo o njemu", rekao je Simon za "L'Ekip" i nastavio:

"Decenijama unazad se veruje da bi mladi teniseri trebalo da se ugledaju isljučivo na Federera. I on je, zbog svog stila, svoje agresivnosti, svojeg samopouzdanja, opravdao takva mišljenja. Zbog njega smo izgubili 20 godina!".


Ne morate biti "Rodžer Federer", ističe 35-godišnjak iz Nice, nekada šesti, a sada 58. teniser sveta.

"U Francuskoj svi žele Rodžera Federera: Treneri, roditelji... Oni ne shvataju da je Rafael Nadal osvojio toliko Grend slem titula (20) radeći nešto potpuno drugačije",
objašnjava Simon.

Federer ima isto Grend slem trofeja kao Nadal (tri više od Đokovića), a trenutno je i rekorder po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP rang liste (iako je Đokoviću taj rekord praktično zagarantovan u martu 2021).

"Zbog svega toga bi bilo dobro kada bi Rodžer izgubio svoje rekorde. Onda bismo konačno mogli da vidimo i ostale", dodaje Žil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: