Izrael i UAE potpisali radni sporazum

Fudbalske lige Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) potpisale su radni sporazum, koji sledi poteze u normalizaciji diplomatskih odnosa dve zemlje.

Izvor: SN

Utorak, 27.10.2020.

16:37

Izrael i UAE potpisali radni sporazum
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Čelnici izraelske profesionalne fudbalske lige i profesionalne lige UAE potpisali su memorandum o razumevanju putem video konferencije, koji uključuje istraživanje ideja za takmičenje između njihovih ekipa.

Fudbalski savez Izraela napustio je Azijsku fudbalsku konfederaciju 1974. godine zbog političkih i bezbednosnih razloga. Izraelski klubovi i reprezentacija igraju u evropskim takmičenjima još od devedesetih godina, a Savez je član Evropske fudbalske unije (Uefa).

Govoreći o sporazumu sa UAE, predsednik izraelske lige Erez Halfon rekao je: "Čini se da ima više toga što nas spaja, nego što nas razdvaja".

On je kao buduće oblike saradnje naveo "promociju, sportske tehnologije i društvenu i komercijalnu saradnju".

Izrael je nedavno potpisao sporazum o normalizaciji odnosa sa UAE i Bahreinom, posredstvom SAD. Sudan je prošle nedelje postao treća arapska zemlja koja je potpisala taj sporazum.

Nekoliko dana posle potpisivanja sporazuma, izraelski fudbaler Dia Saba potpisao je za arpaski klub Al Nasr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: