Leri O'Benon u Zvezdi

Izvor: B92

Sreda, 24.08.2005.

10:44

Default images

Zvezda NCAA lige i košarkaš Luivil Kardinalsa Leri O Benon novi je košarkaš Crvene zvezde. 23-godišnji O Benon predvodio je ekipu Luivila do F4 NCAA lige.

Leri O Benon (nosi broj 34 na ledjima) je u završnoj godini studija bio najbolji košarkaš čuvenog univerziteta koji sa klupe predvodi Rik Pitino, ex trener Kentakija i NBA ekipe Boston Seltiks.

U završnoj godini 192 santimetra visoki O Benon prosečno je ubacivao 19 poena po utakmici, ali je najbolje partije pružao kada je za ekipu Luivila to bilo najpotrebnije – u finišu sezone. Protiv Šarlota je postigao 33 poena (pobeda 94:82), da bi 2 dana kasnije u utakmici koja je Luivilu donela titiulu u svojoj konferenciji u Čikagu protiv De Pola zabeležio 25 poena uz perfektan šut: 5-5 za tri poena, 7-7 sa linije slobodnih bacanja.

O Benon je prošao kompletan koledž program legendarnog Rika Pitina. Sve ekipe koje je sa klupe vodio ovaj trener u NCAA igraju brzu košarku i presing po celom terenu, što O Benona čini i odličnim odbrambenim igračem koji je odlično fizički pripremljen.
U narednoj sezoni O Benon bi trebalo da bude glavno napadačko oružje crveno-belih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: