Nurkić igra za BiH, Sabonis za Litvaniju – da li će i Srbija biti kompletna?

Jusuf Nurkić, košarkaš Portland Trejl Blejzersa, otklonio je svaku sumnju da li će igrati za Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izvor: PT

Subota, 24.10.2020.

08:10

Nurkić igra za BiH, Sabonis za Litvaniju – da li će i Srbija biti kompletna?
Photo by Zhong Zhi/Getty Images

FIBA će kvalifikacije da sprovede na sličan način kao što je NBA liga organizovala završnicu sezone, odnosno takozvani "prozori" igraće se na jednom mestu.

Bosnu i Hercegovinu krajem novembra očekuju mečevi sa Bugarskom i Letonijom protiv kojih će igrati na domaćem terenu jer je FIBA dala poverenje BiH da organizuje "balon" u okviru grupe H. Pojedini mediji pisali su kako je Nurkićevo igranje za reprezentaciju upitno zbog protivljenja Portlanda da igra, međutim on je putem društvenih mreža napisao da je to laž i da će nastupati.

"S obzirom da su pojedini mediji objavili kako je moje igranje za reprezentaciju u predstojećem ciklusu kvalifikacija upitno, zbog navodnog otpora mog kluba, dužan sam reći da sam pre više od mesec dana ljude KSBIH obavestio da želim igrati i da od strane mog kluba ništa nije upitno", napisao je Jusuf i dodao:

"Odobrenje mog kluba nije dolazilo nikad u pitanje, jer je to poverenje utemeljeno na uzajamnom poštovanju i neizmernoj podršci od kluba koju sam stekao svojim radom i vrhunskim igrama koje su me svrstale u red najboljih centara, najjače košarkaške lige sveta."

Nurkić se tako pridružio Jonasu Valančunasu i Domantasu Sabonisu koji su takođe potvrdili da će igrati za Litvaniju krajem novembra.

Ovo nas navodi na razmišljanje i postavlja se pitanje da li će i Srbija biti priviligovana igranjem Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanje Bjelice, Bobana Marjanovića, Marka Gudurića i Alena Smailagića koji su prethodne sezone igrali u NBA.

Naše reprezentativce očekuje put u Finsku, pošto je ova država dobila zadatak od FIBA da organizuje "babl", gde će odigrati mečeve sa Švajcarskom (27.11) i Finskom (30.11).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: